Hasat Başladı: Kilosu 250 TL

Hasat Başladı: Kilosu 250 TL

Mersin’in Mut ilçesinde 5 yıl önce dikilen alıç ağaçlarının hasadı başladı. Serdar Çetin’in 22 dönümlük alıç bahçesinde üretilen alıçlar, yerel pazarda kilosu 250 liradan satışa sunuluyor.

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi'nde, Serdar Çetin tarafından kurulan 22 dönümlük alıç bahçesinde hasat sezonu başladı. Çetin, 5 yıl önce yabani alıç ağaçlarını aşılayarak oluşturduğu 850 ağaçlık bahçesinde meyve toplamanın heyecanını yaşıyor.

Alıç meyvesinin birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirten Çetin, şunları söyledi:
“Beş yıl önce diktiğimiz alıç ağaçlarından bu yıl hasat yapıyoruz. Bahçemizde toplam 850 ağaç var ve ağaç başına 1 ila 2 kilo arasında meyve topluyoruz. Alıç, susuzluğa ve soğuğa dayanıklı bir ağaç türüdür. Mut halkını bu üretimi desteklemeye teşvik etmeyi ve ülke genelinde üretimin artmasını sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda ürünümüzü yerel pazarda sunuyoruz, ancak ilerleyen yıllarda yurt dışına da ihracat yapmayı planlıyoruz.”

Hasat Başladı: Kilosu 250 TL

Alıcın Kilosu 250 Liradan Satılıyor

Serdar Çetin, alıcın yerel pazarda kilosunun 200-250 lira arasında değiştiğini, marketlerde ise fiyatların 350 liraya kadar çıktığını belirtti. Çetin, ürünlerini gelecekte işleyerek yurt dışı pazarına da sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Alıç, Mut İlçesi İçin Önemli Bir Meyve

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, alıcın Mut ilçesi için önemine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
“İlçemiz Bağcağız Mahallesi'nde üreticimiz Serdar Çetin, bu yıl alıç hasadı yaptı. Alıç, ilçemiz ve şehir genelinde önemli bir meyvedir. Mut'ta bu çapta büyük bir alıç bahçesi bulunmamaktadır. Alıcın faydalarını günümüzde kanser, diyabet ve yüksek tansiyon gibi birçok hastalıkta görmek mümkündür.”

Hasat Başladı: Kilosu 250 TL

Alıç Üretimi Yaygınlaşmalı

Alıç üretiminin sağlık açısından birçok fayda sunduğunu vurgulayan Yılmaz ve Çetin, bu meyvenin üretiminin artması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle Mut ilçesinde alıç üretiminin teşvik edilmesi, yerel ekonomiye de katkı sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.