Hatay'daki FETÖ/PDY davası

Hatay'daki FETÖ/PDY davası

Mahkemeye heyeti, aralarında Adil Öksüz'ün akrabası olduğu iddia edilen öğretim görevlisi Hüseyin Öksüz'ün de olduğu 3 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz 19 sanığın adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi- Tutuksuz yargıl

HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün firari "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün akrabası olduğu iddia edilen ve meslekten ihraç edilen eski Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Öksüz'ün de olduğu 3 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6'sı tutuklu 26 sanığın yargılanmasına başlandı.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün firari "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün akrabası olduğu iddia edilen ve meslekten ihraç edilen eski MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Öksüz'ün de aralarında yer aldığı tutuklu, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve tanıklar katıldı.

Tutuklu yargılanan sanıkların savunmaları, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı.

Mahkemede, tutuklu bulunan Hüseyin Öksüz yaptığı savunmada FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığını, Bank Asya’yı faizsiz bir banka olduğu için tercih ettiğini ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Çeşitli bankalarda da hesabı bulunduğunu söyleyen tutuklu sanık Öksüz, “FETÖ'cü olsaydım tüm paramı buraya yatırırdım. Niye başka bankada hesabım olsun ki?" dedi.

Çocuklarının burs sınavına girdiğini ve devletin verdiği burstan dolayı "cemaatin" özel okuluna kaydettirdiğini söyleyen Öksüz, "Bank Asyayı kullandığım ve çocuklarımı cemaat okuluna gönderdiğim için pişmanım" diyerek tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Öksüz’ün avukatı ise müvekkilinin, örgütün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu söylenen Adil Öksüz ile hiçbir akrabalık bağı olmadığını söyledi.

Diğer tutuklu sanık M.İ. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, tanıkların suçlamaları ispat etmesi durumunda en ağır cezayı almaya razı olacağını söyledi. Örgüt üyesi olmadığını ve örgütün haberleşme "Bylock"u kullanmadığını söyleyen M.İ. tahliyesini talep etti.

Mahkemeye, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan tutuksuz sanık M.R.H. de örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını, akıllı telefon bile kullanmadığını belirtti. M.R.H, Bank Asya hesabını babasının ortak hesap olarak açtığını ve yıllar önce babası tarafından ticaret amaçlı basit bir miktar para yatırıldığını söyledi.

Kendisinin Türkiye’nin en iyi profesörü olduğunu ve adının FETÖ ile anılmasıyla FETÖ’nün reklamı yapıldığını savunan tutuksuz sanık M.R.H “Alanya’nın yarısı benim. Ömrüm boyunca çalışmasam bendeki para bana yeter. Çeşitli bankalarda hesabım var. Örgüt üyesi olsam niye başka bankaya para yatırayım ki oraya yatırırdım ama benim bu örgütle uzaktan yakından alakam yok.” şeklinde savunma verdi.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından mahkemeye heyeti, aralarında Hüseyin Öksüz'nün de olduğu 3 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz 19 sanığın adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi

Tutuksuz yargılanan bir sanığın ise örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi

Mahkeme heyeti ayrıca, tutuklu sanıkların 16 Aralık 2017 tarihinde, tutuksuz sanıkların ise 30 Ocak 2018 tarihinde yargılanmasına karar vererek, dosyaları ayırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı