Hatay'daki kavganın sebebi tükürükmüş

Hatay'daki kavganın sebebi tükürükmüş

Hatay'ın Antakya ilçesinde, halef ve selef muhtar arasında yaşanan kavgada selef muhtar Halit Bolat darp edildi. Bolat, annesiyle birlikte 6 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını iddia etti.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Antakya'nın Bitiren Mahallesi'nde muhtarlık yarışı Adem Bekler ve Halit Bolat arasında geçmişti. Seçimi 20 oy farkla kazanan Bekler, muhtar olarak göreve başladı. Seçimden yaklaşık 4 ay sonra mahallede yaşanan olaylar sonucunda hem halef muhtar Bekler hem de selef muhtar Bolat yaralandı.

Tükürük İddiasıyla Başlayan Kavga

Selef muhtar Halit Bolat, yaşanan olayların mevcut muhtar Bekler'in eşinin tükürüğüyle başladığını belirtti. Bolat, "Muhtarla evlerimiz karşı karşıya olduğu için annem oradan geçerken muhtarın karısı tükürdü. Annem bahçemize doğru tükürmesinin nedenini sorduğunda, 'Size tükürüyorum' diye cevap verdi. Sonrasında muhtar ve ailesi annemi darp etti," dedi.

Hatay'daki kavganın sebebi tükürükmüş

Şiddet Anı: "Sopayla Bana da Vurdu"

Halit Bolat, olaya müdahale etmek isterken kendisinin de darp edildiğini anlattı. "Annemi darp ettiklerinde ben de olaya müdahale ettim ve muhtarın sopayla bana vurduğunu gördüm. Başım döndü ve yere düştüm. Üzerime çullandılar ve kafama darbeler vurdular," şeklinde konuştu.

Hatay'daki kavganın sebebi tükürükmüş

"Beni İtibarsızlaştırmaya Çalışıyorlar"

Bolat, mevcut muhtarın kendisini itibarsızlaştırmak için planlı olarak bu tür olayları kışkırttığını iddia etti. "Muhtar beni ve ailemi yıpratmaya çalışıyor. Amacı, bir dahaki seçimde rakip olarak çıkmamı engellemek. Kardeşimi de darp etmeye çalıştılar ve bizi kışkırtmak için her türlü yolu deniyorlar," ifadelerini kullandı.

Hatay'daki kavganın sebebi tükürükmüş

Mahallede Gerginlik Devam Ediyor

Yaşanan olayların ardından mahallede gerginlik devam ediyor. Halit Bolat, "Bu olaylar, mahallede barışı sağlaması gereken muhtarın kavgayı büyütmesiyle gerçekleşti. Olayların seçimle ilgisi yok, tamamen kişisel husumetlerden kaynaklanıyor," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.