Her Aileye Bir Tane Geliyor! Bakan Göktaş 'İlk Kez Açıklıyorum' Dedi

Her Aileye Bir Tane Geliyor! Bakan Göktaş 'İlk Kez Açıklıyorum' Dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, NTV yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, Türkiye'de her haneye bir aile danışmanı sağlanması için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Türkiye’de doğurganlık oranlarının düşmesine değinen Bakan Göktaş, TÜİK ile yapılan "Türkiye Yaşlı Profili" araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, Türkiye'nin yaşlı nüfusu son 5 yılda yüzde 21,4 arttı. Türkiye'de doğurganlık oranı ise kritik seviye olan 2,1'in altında, yüzde 1,51 seviyesinde bulunuyor. Göktaş, "Bu trend tüm dünyada yaşanıyor. Avrupa’ya göre genç bir nüfusa sahip olsak da alarm durumu söz konusu" dedi.

Genç Nüfus ve Doğurganlık Oranlarını Artırma Çalışmaları

Göktaş, genç nüfusun artması ve doğurganlık oranlarının yükselmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıkları ile birlikte yürüttüklerini açıkladı. Göktaş, "Bu konuda akademik anlamda geniş çaplı bir saha çalışması yapacağız" diye konuştu.

Her Haneye Bir Aile Danışmanı

Bakan Göktaş, her haneye bir aile danışmanı sağlanması için başlatılan yeni projeyi ilk kez duyurdu. Göktaş, "Mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışı ile sağlıklı aileyi korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz," dedi.

Aile ve Gençlik Fonu'na Başvuru Sayısı

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 11 bin 257 çiftin başvurduğunu açıklayan Göktaş, gerekli kriterleri sağlayan 2 bin 386 çifte toplam 357 milyon 900 bin lira ödeme yapıldığını belirtti. Projenin uygulaması, doğum oranının en düşük olduğu Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde de başlayacak.

Devlet Himayesindeki Çocuklar

Göktaş, devlet himayesindeki çocukların durumuna da değindi. 2002’de 500 koruyucu aile yanında 515 çocuk varken, şu anda 8 bin 588 koruyucu aile yanında 10 bin 268 çocuk bulunduğunu söyledi. "Koruyucu ailelerin yaşadığı bazı sorunların önüne geçmek üzere Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları ile çalışmalar yürüttük" dedi.

Çocukların İnternetin Zararlı İçeriklerinden Korunması

Bakan Göktaş, çocukların internetin zararlı içeriklerinden korunmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. "Bakanlık bünyesinde sosyal medya çalışma grubumuz var. Bu grup, geleneksel ve sosyal medya ortamında çocukları ve aileleri tehdit eden içerikleri 7/24 takip ediyor" diye konuştu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Göktaş, "Tek bir vaka bile bizim için fazla. Bu nedenle asla müsamaha göstermiyor, sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz" dedi. Ayrıca KADES uygulaması ve Alo 183 Şiddetle Mücadele Hattı gibi hizmetlerle şiddete karşı etkin bir mücadele verdiklerini ekledi.

Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Çalışmalar

Şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın her daim yanında olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık" dedi. Eylül ayında 500’ün üzerinde şehit yakını ve gazinin atamasının yapılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.