Hırsızlık Mağduru Depremzede Elif’in Tablet Hayali Gerçekleşti

Hırsızlık Mağduru Depremzede Elif’in Tablet Hayali Gerçekleşti

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremzede Elif Karagön'ün kumbarası hırsızlar tarafından çalındıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından hayalleri gerçekleştirildi.

Hatay’ın Antakya ilçesi Karlısu Mahallesi'nde yaşayan depremzede Karagön ailesi, geçtiğimiz günlerde büyük bir hırsızlık olayıyla karşılaştı. Ailenin evine giren hırsız, 8 yaşındaki Elif Karagön’ün kumbarasıyla birlikte yaklaşık 20 bin TL çaldı. Bu olay, Elif'in büyük üzüntü yaşamasına neden oldu. Küçük kız, “Kumbaramın içinde hayallerim vardı” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. İhlas Haber Ajansı’na verdiği röportajda tablet hayalini gerçekleştirmek için biriktirdiği paralarının çalındığını anlatan Elif, izleyenleri derinden etkiledi.

Elif’in Hayalleri Gerçekleştirildi

Bu olay üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Elif’in hayallerini gerçekleştirdi. Bakan Göktaş ve Vali Masatlı, Elif ve 12 yaşındaki ağabeyi Abdullah’a tablet ve okul malzemeleri hediye etti. Elif’in yüzünü güldüren Vali Masatlı, yeni kumbaraya ilk parayı da kendisi attı. Ziyarette bulunan Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, çocuklara hediyelerini teslim etti.

“Büyüyünce Öğretmen Olmak İstiyorum”

Tabletine kavuşan Elif Karagön, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “İlk önce evimize hırsız girmişti, kumbaramı çalmışlardı. O parayla tablet alacaktım. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Valimize ve bakanımıza teşekkür ederim.”

Anne Nurcan Karagön: “Çocuklarımın Hayali Yarım Kalmadı”

Elif’in annesi Nurcan Karagön, yaşanan hırsızlık olayının ardından kızının hayallerini gerçekleştiren yetkililere teşekkür ederek, “Maalesef başımıza böyle bir talihsizlik geldi. Kızımın kumbarası çalındı ve çok üzüldü. Ancak bakanımız ve valimiz, kızımın hayalini gerçekleştirdi. Çocuklarımın hayali yarım kalmadı, çok teşekkür ederim” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü: “Elif’in Hayali Yarım Kalmadı”

Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yaşanan talihsiz durumdan dolayı ailemize geçmiş olsun. Valimiz ve Bakanımızın talimatlarıyla Elif kızımızın hayalinin yarım kalmaması için hediyelerini takdim ettik. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

Hırsızlık Mağduru Depremzede Elif’in Tablet Hayali Gerçekleşti

Hırsızlık Mağduru Depremzede Elif’in Tablet Hayali Gerçekleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.