Hızlı müdahale ormanı kurtardı

Hızlı müdahale ormanı kurtardı

Karaman'da sazlık alanda başlayan yangın, ormanlık alana sıçramadan 7 saatte söndürüldü. Zeytin ve kavak ağaçlarının kısmen zarar gördüğü yangın yeri dron ile havadan görüntülendi.

Karaman merkezine bağlı Kurucabel köyünden geçen Göksu nehrinin Göz mevkiinde dün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Nehir kenarındaki sazlık ve ağaçlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu hemen 112 Çağrı Merkezine bildirdi.

Hızlı müdahale ormanı kurtardı

Ekipler Hızla Müdahale Etti

İhbar üzerine Karaman Orman İşletme Müdürlüğü'nden 5 arazöz ve Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden 2 su tankeri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda yangın 7 saatte kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Nehir kenarında bulunan zeytin ve kavak ağaçlarının da kısmen zarar gördüğü yangında 3 hektar alan kül oldu.

Hızlı müdahale ormanı kurtardı

Yangın Yeniden Başlamasın Diye Nöbet Tutuldu

Yangının tekrar başlaması ihtimaline karşı Orman İşletme Müdürlüğü'nden 2 arazöz bölgede sabaha kadar nöbet tuttu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.