Hobisi iş sahibi yaptı

Hobisi iş sahibi yaptı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bir kişi hobi olarak başladığı ahşap sanatında kuzenin motivasyonuyla istihdam sağlayan patron oldu.Çubuk ilçesinde bir...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bir kişi hobi olarak başladığı ahşap sanatında kuzenin motivasyonuyla istihdam sağlayan patron oldu.

Çubuk ilçesinde bir fabrikada elektrik teknisyeni olarak çalışan Dursun Kemikçioğlu (36) amatör olarak evinde ürettiği et tahtasının, armağan ettiği kuzeni tarafından çok beğenilmesi sonrası, ahşap sanatına daha fazla eğilmeye başladı.

Kuzeninin motivasyonuyla gündüz fabrikadaki mesaisi sonrası akşamları evde lokantalara, restoranlara ahşap gereçler üreten Kemikçioğlu, ilçedeki sanayi sitesinde atölye kurmaya karar verdi, burada da bir süre çalışması sonrası siparişlere yetişemeyince fabrikadaki işinden de ayrılarak 4 yıl önce atölyesini Ostim'e taşıdı ve 8 kişiyi çalıştırdığı küçük ölçekli bir şirket kurdu.

Kemikçioğlu, şimdilerde anadolunun dört bir yanından gelen ahşap siparişlerini ekibiyle yetiştirmeye çalışıyor.

Kemikçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabır ve emek isteyen ve severek yaptığı işin büyük beğeni toplamasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İşini kısa sürede büyüttüğünü ve piyasadaki Çin ürünleriyle rekabet etmek adına uğraş verdiğini anlatan Kemikçioğlu, şunları kaydetti:

"Fabrikada elektrik teknikeri olarak çalışıyordum, işimi değiştirdim ve bugün marangoz oldum. Otel, kafe, restoranlara masa üstü ahşap ekipmanlar yapıyoruz. Türkiye’nin bütün illerine satışımız oluyor. Yaptığımız ürünlerden Güney Kore’ye de ihraç ettik. Ürünlerimizi genelde ithal ağaçlar kullanarak yapıyoruz. Ağırlıklı olarak kayın, ırako, kestane, Amerikan cevizi gibi ağaçları kullanıyoruz. Bizim en büyük rakibimiz Çin, bu ürünler bugüne kadar Çin’den ülkemize giriyordu. Biz de bu Çin’den gelen ürünleri kendimiz nasıl yaparız ve onlarla nasıl rekabet ederiz diye düşünürken işimizi daha da çok geliştirdik.

Tabiki ilk önceleri maliyetlerimiz yüksekti, biz bunu nasıl indirelim diye çok çalıştık. Kalitemizi, ürünlerimizi, ağaç çeşitlerimizi genişleterek sektörde büyüyoruz. Çin’deki ürünlerden daha kaliteli ürünler yapıyoruz. Seri üretim yapabilmek için Ostim’de tamamen yerli üretimle tam otomatik 3 kafalı torna tezgahı yaptık. Bununla da üretim hızımızı artırdık. Bu işi merdiven altı yapan insan çok ama bu şekilde kurumsallaşan firma sayısı bir iki tanedir. Meğer ahşapla uğraşmayı çok seviyormuşum. Bu işle ben bunu keşfettim.’’

AA

Kaynak:Haber Kaynağı