Hüyük’te bitki koruma ürünü bayileri denetlendi

Hüyük’te bitki koruma ürünü bayileri denetlendi

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin yoğun olduğu bu günlerde bitki koruma ürünleri bayilerini sıkı denetim altına aldı.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, zirai faaliyetlerin arttığı bu dönemde bitki koruma ürünleri satan bayilere yönelik denetimleri sıkılaştırdı. İlçe genelinde uygulanan bu denetimlerle, hem ürün kalitesi hem de güvenliği sağlamak amaçlanıyor.

Gübre Takip Sistemi ile Kontrol

Denetimlerin sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda gübre takip sistemi üzerinden de yapıldığı belirtildi. Bu sistem sayesinde bayilerde satılan ürünlerin izlenebilirliği artırılarak, herhangi bir olumsuz durumda hızlı müdahale edilebiliyor.

Tarladan Sofraya Sağlıklı Gıda

Tarladan sofraya sağlıklı gıda temini için üretimin her aşamasında kontrollerin sürdüğü vurgulandı. Bitki koruma ürünleri bayilerinin denetlenmesi, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini desteklemek adına büyük önem taşıyor. Bu denetimler sayesinde, çiftçilerin kullandığı ürünlerin kalitesi ve güvenliği sağlanmış oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.