İBB Başkan Adayı Kedisi Sayesinde Hayatta Kaldı

İBB Başkan Adayı Kedisi Sayesinde Hayatta Kaldı

Ortaköy'de tarihi bir binada çıkan yangın, evde yaşayan Güven Akıcı'nın kedisi sayesinde kurtulmasıyla sonuçlandı. Akıcı, son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağımsız adayıydı.

İstanbul Ortaköy Mecidiye Mahallesi Büyükşekerci Sokak'ta sabah saat 09.00 sıralarında tarihi bir binada yangın çıktı. İkinci katta başlayan yangının nedeni henüz bilinmiyor. Yangının kısa sürede büyümesi, çevrede paniğe yol açtı.

Kedisi Hayatını Kurtardı

Yangın sırasında uyumakta olan Güven Akıcı, kedisinin miyavlayıp üzerini tırmalamasıyla uyandı. Kedisi sayesinde hayatta kalan Akıcı, yangından son anda kurtularak kendisini dışarı attı. Akıcı, "Kedim beni uyandırmasaydı belki de ölmüş olacaktım. Kedimi yangından sonra bulamadım, umarım iyidir," diye konuştu.

İBB Başkan Adayı Kedisi Sayesinde Hayatta Kaldı

İtfaiye ve Polis Ekipleri Müdahale Etti

Yangının büyümesiyle birlikte çevredeki dört apartmanın çatısına da alevler sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, diğer çatılara da merdiven yardımıyla ulaştı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangında Tarihi Bina Kullanılamaz Hale Geldi

Yangın sonucunda tarihi yapı tamamen kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı diğer binaların çatı ve duvarlarında büyük hasar oluştu. İtfaiye ekipleri, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yaparak, yıkılma riski olan duvarları kazma ve kürek yardımıyla yıktı.

İBB Başkan Adayı Kedisi Sayesinde Hayatta Kaldı

Son Seçimlerde İBB Adayıydı

Güven Akıcı'nın son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için bağımsız aday olduğu ortaya çıktı. Yangın sonrası açıklamalarda bulunan Akıcı, sokak hayvanlarının önemine dikkat çekti. "Kedim beni uyandırmasaydı ölebilirdim. Sokak hayvanlarını evimize almamız çok önemli," dedi.

Tedbirsizlik Yangını Büyüttü

Yangının çıktığı binanın sahibi Olcay Tok, yangının ardından tedbir eksikliğinden şikayet etti. "Bu ahşap binalarda yangın tüpü yok. İtfaiye bile zor girdi. Çok şükür kimseye bir şey olmadı," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.