İBB'den Dev Satış: Boğaz Manzaralı Arsa 398 Milyon TL Bedelle Satışa Çıkarılıyor

İBB'den Dev Satış: Boğaz Manzaralı Arsa 398 Milyon TL Bedelle Satışa Çıkarılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer'de Grand Tarabya Oteli'nin işgal ettiği 829,43 metrekarelik arsayı 398 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarıyor. İhale, 31 Temmuz'da İBB Encümen Salonunda gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer'de Grand Tarabya Oteli tarafından işgal edilen ve turizm imarlı olan 829,43 metrekare büyüklüğündeki arsayı satışa çıkardı. Boğaz manzaralı bu değerli arazi için belirlenen muhammen bedel 398 milyon 126 bin 400 TL olarak açıklandı.

Metrekare Fiyatı 480 Bin TL

Grand Tarabya Oteli tarafından restoran olarak kullanılan bu arsanın metrekaresine 480 bin lira değer biçildi. İBB'nin mülkiyetinde bulunan bu arsa, turizm amaçlı kullanılmak üzere yeni sahibini bekliyor.

İhale Tarihi ve Yeri

Satışa çıkarılan arsanın ihalesi, 31 Temmuz'da saat 10.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler için gerekli şartlar ve detaylar, İBB'nin resmi web sitesinde yayınlandı.

İBB Eleştirilerin Odağında

Son dönemde Roma gezisi ve yapılan konserlerle eleştirilerin odağında olan İBB'nin bu arsa satış hamlesi, kamuoyunda farklı tepkilere yol açtı. Belediye, elde edilecek gelirin İstanbul'daki çeşitli projelerde kullanılacağını belirtti.

İBB'den Dev Satış: Boğaz Manzaralı Arsa 398 Milyon TL Bedelle Satışa Çıkarılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.