İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: O hainleri Adalete Teslim Edeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: O hainleri Adalete Teslim Edeceğiz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen şehitleri anma programında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'nün darbe girişiminin hedef aldığı noktalardan biri olan bu mekânda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada, 8 yıl önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen bombalı saldırıda 7 polis ve 6 sivil vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı. İçişleri Bakanı, "Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Anaların yüreği yanık, babaların boynu bükük. Evlatlar yetim, öksüz kaldı. Ama bir taraftan da gururluyuz" dedi.

"Devletimizin Nefesi Hainlerin Ensesinde"

Programda, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 15 Temmuz'da millet olarak yaşanan duyguları dile getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin azmi ve kararlılığı ile hainlere fırsat verilmediğini vurguladı. Yerlikaya, "Bayrağımızı çiğnetmedik. Canımız pahasına da olsa vatanımızı koruduk" ifadesini kullandı.

FETÖ ile mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Bakan Yerlikaya, "O hainler hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi ine saklanırlarsa saklansınlar devletimizin nefesi onların ensesindedir. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi.

Şehitler İçin Kur'an ve Dua

Programın sonunda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. İçişleri Bakanı, "Bu yaptıklarının bedelini o alçaklara en ağır şekilde ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz. Mücadelemizi sürecek. Üzerinden değil 8, asırlar geçse de milletimiz, devletimiz, 15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacak" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.