İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı

İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı

Konya'da Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Türkiye İş Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında, OSB'lerde üretim yapan sanayicilere...

Konya Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "İkiz Dönüşüm Buluşmaları" etkinliği, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Türkiye İş Bankası arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlendi. Etkinlikte, sanayicilere dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve ihracat finansmanını kapsayan protokolün detayları tanıtıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, konuşmasında Konya'nın tarım, sanayi ve ticaret potansiyelinden dolayı ikiz dönüşüm sürecinde kritik bir konumda olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Konya’da başlattığımız bu hareketi tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz. OSB’ler, ülkemizin sanayi üretiminde ve ihracatında büyük bir role sahip. İkiz dönüşüm süreci artık bir seçenek değil, zorunluluk haline geldi" dedi.

İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı

İkiz Dönüşüm Neden Önemli?

Etkinlikte konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm süreçlerinin işletmelerin rekabet gücünü artırmak için kritik olduğunu belirtti. Kütükcü, "Dijital teknolojiler ve karbon salınımını azaltmaya odaklanan yeşil dönüşüm, sanayi işletmelerimizin stratejilerinde en üst sıraya yerleşmiş durumda. Rekabet gücümüzü koruyabilmek için bu dönüşümlere hızla adapte olmak zorundayız" diye konuştu.

OSBÜK, Sanayicilere Rehberlik Ediyor

Kütükcü, OSBÜK'ün Türkiye genelindeki 404 organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 67 bin fabrikanın bu yeni döneme adapte olabilmesi için eğitimler, bilgilendirme toplantıları ve iş birliği projeleri yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca OSBÜK tarafından kurulan Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Merkezi ile sanayicilere rehberlik sağlandığını belirten Kütükcü, OSB’lerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla 2 bin dijital elçi yetiştirildiğini ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

Panelde Sanayinin Geleceği Tartışıldı

Program, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panel ile devam etti. Panelde, sanayi işletmelerinin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı. İhracat finansmanından yeşil dönüşüme kadar birçok konu, sektör temsilcileri ve uzmanlar tarafından tartışıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.