İletişim Başkanlığı: İsrail Savunma Bakanlığının Paylaştığı Görüntülerdeki Silah Gerçek Değil

İletişim Başkanlığı: İsrail Savunma Bakanlığının Paylaştığı Görüntülerdeki Silah Gerçek Değil

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerdeki silahın oyuncak olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaştığı bir görüntüye ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Görüntülerde, "El Halil'de tutuklanan bir kişinin silahına el konuldu" şeklinde bir iddia yer alıyordu. Ancak DMM, görüntülerdeki silahın gerçek olmadığını belirtti.

Görüntülerdeki Silahın Oyuncak Olduğu Tespit Edildi

DMM'nin açıklamasına göre, söz konusu paylaşımdaki fotoğrafta tüfek olduğu iddia edilen silahın aslında oyuncak olduğu ve birçok oyuncak sitesinde satışta olduğu belirlendi. Bu tespit, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırımı meşrulaştırmak ve dünya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yürüttüğü propaganda kampanyasına dikkat çekiyor.

Dezenformasyonla Mücadelede Dikkatli Olunmalı

DMM, İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu tür paylaşımların, gerçeği çarpıtarak kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığına dikkat çekildi. Gerçek bilgiye ulaşmanın önemine vurgu yapan DMM, vatandaşları bu tür dezenformasyonlara karşı uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler