İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dört yıl önce hibe ettiği Antep fıstığı, Korkuteli ilçesinde "Toros fıstığı" adıyla ilk kez hasat edildi. Başkan Muhittin Böcek, ilk hasat ürünlerini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hediye etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, dört yıl önce Korkuteli ilçesinin çeşitli mahallelerinde Antep fıstığı fidanlarını bölge çiftçilerine hibe etti. Bu proje kapsamında, kuraklığa dayanıklı ve ekonomik değeri yüksek olan kırmızı Antep fıstığı, Antalya iklimine uyum sağlaması için denemelere tabi tutuldu. Adaptasyon sürecinin ardından ilk ürünlerin hasadı başarıyla tamamlandı.

İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

Toros Fıstığı CHP Liderine Hediye Edildi

Antalya'ya özgü bir tür olarak "Toros fıstığı" adı verilen ürün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hediye edildi. Başkan Böcek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl Toros fıstığı adı verdiğimiz bu ürünü ilk kez hasat etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuraklık sorununa çözüm sunabilecek bu ürünle bölgedeki çiftçilerimize yeni bir alternatif sunmayı hedefliyoruz" dedi.

İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

"Antalya’nın Tarımsal Üretiminde Su Tasarrufuna Katkı Sunacak"

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, su kaynakları kıt olan Antalya’da tarımsal üretim için suya daha az ihtiyaç duyan ürünlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Özel, "Bu proje ile suya daha az ihtiyaç duyan ve sürdürülebilir tarım yapmaya uygun ürünler yetiştiriyoruz. Antep fıstığının Toros fıstığı adıyla anılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

"Bölge Ekonomisine Katkı Sunması Bekleniyor"

Projeye öncülük eden çiftçi Caner Akansel, Antep fıstığı fidanlarının bölgeye uyum sağladığını ve beklenenin üzerinde verim elde ettiklerini dile getirdi. Akansel, "Başlangıçta bu fidanların tutmayacağını düşünenler oldu, ancak başarılı olduk ve bu süreçle diğer çiftçilere örnek teşkil ettik. Amacımız, ilerleyen yıllarda bölge ekonomisine katkı sunmak" dedi.

İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı

Kuraklıkla Mücadelede Önemli Bir Adım

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarımsal projesi, kuraklık sorununa çözüm sunarken, bölgedeki çiftçilerin ekonomik olarak güçlenmesine de olanak sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kuraklığa dayanıklı ve az su tüketen ürünleri destekleyerek, Antalya’nın tarımsal geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.