İngiltere'de sosyal medyada sahte profillere ceza gelebilir

İngiltere'de sosyal medyada sahte profillere ceza gelebilir

LONDRA (AA) - İngiltere'de yeni yönetmelik önerileri çerçevesinde sosyal medyada intikam veya taciz amaçlı açılan sahte hesapları suç sayılabilir ve...

LONDRA (AA) - İngiltere'de yeni yönetmelik önerileri çerçevesinde sosyal medyada intikam veya taciz amaçlı açılan sahte hesapları suç sayılabilir ve bu hesapları açanlar cezalandırılabilir.

Siber suçlara ilişkin tüzüklerini güncelleyen İngiltere Kraliyet Savcılık Hizmetlerinden (CPS) yapılan açıklamada, yeni düzenlemelerle sahte çevrimiçi hesaplar ve internet siteleriyle etkili mücadelenin hedeflendiği bildirildi.

CPS, Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarında sahte kullanıcı hesabı açıp rahatsızlık veren, taciz eden ve yalanları paylaşanlara karşı nasıl cezai yaptırımlar uygulanabilmesine ilişkin öneriler üzerinde çalışıyor.

Söz konusu öneriler kapsamında başkalarının adıyla açılan sahte hesaplar suç sayılacak ve mağdur olanlar yargıya başvurabilecek. Kişileri aşağılayıcı ve itibarına zarar verici bilgi paylaşımında bulunan sahte hesap sahipleri cezalandırılacak.

- "Failler internette ayak izlerini bırakıyor"

CPS'in açıklamasında kurumun çalışmalarına ilişkin görüşlerine yer verilen Kamu Savcılığı Direktörü Alison Saunders, çevrimiçi iletişimin hızla geliştiğine vurgu yaparak, internet ortamındaki tacizcilerle mücadelede sürekli yeni yöntemler geliştirildiğini bildirdi.

Tüzüklerin devamlı olarak gözden geçirildiği bilgisini veren Saunders, "Savcıların, davalının hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamdaki davranışlarını ele alması, delillere bakarken tüm resmi görmesi hayati önem taşıyor. Çevrimiçi taciz ödlekçe ve kurbanlarını çok derinden üzebiliyor. Sahte hesap açanlar, bunları kullanarak takip edilemeyecekleri düşüncesine kapılıyor ancak durum öyle değil. Failler internette ayak izlerini bırakıyor" ifadelerini kullandı.

CPS, yeni yönetmelik uygulamaya konulmadan önce, tavsiye ve görüşlerin alınması için önerilerin paydaşlarla istişarelerinin ortalama 10 hafta süreceğini bildirdi.

İngiltere ve Galler'i kapsayacak yeni yasal düzenlemelerin bu yıl sonunda yürürlüğe girmesi öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı