İnşaatta Vinç Kazası: 2 İşçi Elektrik Akımına Kapılarak Ağır Yaralandı

İnşaatta Vinç Kazası: 2 İşçi Elektrik Akımına Kapılarak Ağır Yaralandı

Aksaray Hacılar Harmanı Mahallesi'nde bir inşaat şantiyesinde vinç operatörünün dikkatsizliği sonucu elektrik tellerine çarpan vinç, 2 işçinin elektrik akımına kapılmasına neden oldu. Yaralı işçiler hastaneye kaldırıldı.

Aksaray Hacılar Harmanı Mahallesi 5802. Sokak'taki bir inşaat şantiyesinde meydana gelen olayda, vinç operatörü T.Z. (27) inşaat çalışması sırasında kum çeken vinci kaldırırken, vincin orta kısmı elektrik tellerine çarptı. Bu sırada, vinç ucundaki kum kovasını almak isteyen M.U. (27) ve A.A. (28), elleriyle kovaya dokunmaları sonucu elektrik akımına kapıldı.

Yaralı İşçilerin Durumu

Elektrik akımına kapılan işçiler, olay yerinde baygın halde yığılırken, diğer işçi arkadaşları hemen 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, MEDAŞ ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri, yaralı işçileri ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Görgü Tanığı Anlatımı

Olay anını anlatan bir inşaat işçisi, "Kum alırken ben bakıyordum tele yaklaşıp yaklaşmadığına. Arkadaşlar bu sırada kum kovasını tutmuşlar. Metal olduğu için akıma kapıldılar" dedi.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Vinç kazası sonrası olayla ilgili tahkikat başlatıldığı öğrenildi. Polis ekipleri, kazanın nasıl meydana geldiğini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor.

İnşaatta Vinç Kazası: 2 İşçi Elektrik Akımına Kapılarak Ağır Yaralandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.