Instagram'a erişim engeli kaldırıldı: İşte anlaşma şartları

Instagram'a erişim engeli kaldırıldı: İşte anlaşma şartları

Türkiye'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından katalog suçlar nedeniyle erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram, 8 gün sonra yeniden erişime açıldı.

Türkiye'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından katalog suçlar gerekçesiyle erişim engeli getirilen popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, 8 gün süren engelin ardından yeniden erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün yaptığı açıklamada Instagram'ın saat 21.30 itibarıyla tekrar kullanıma açılacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram Erişim Engeli Hakkında Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından, katalog suçlar kapsamında Türkiye'nin taleplerinin karşılanacağı ve kullanıcıların haklarının korunacağı yönünde bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Uraloğlu, "Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı ve kullanıcılarımıza yönelik sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağı sözü üzerine erişim engelini kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Instagram'ın Kabul Ettiği Anlaşma Şartları

Instagram'ın Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak kabul ettiği şartlar şu şekilde sıralandı:

  • Hesapların Uyarı Yapılmadan Kapatılmaması: Kullanıcı hesapları herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacak.
  • Türk Kullanıcıların Haklarının Güvence Altına Alınması: Türk kullanıcıların hesapları ve hakları güvence altına alınacak.
  • Katalog Suçlar Kapsamındaki İçeriklerin Kaldırılması: Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde katalog suçlar arasında yer alan içerikler derhal kaldırılacak.
  • Hızlı ve Etkili Müdahale: Yasa ihlali durumunda hızlı ve etkili müdahale edilecek.
  • Kapatılan Hesapların Yeniden Açılması: Uyarı yapılmadan kapatılan hesaplar tekrar erişime açılacak.
  • Terör Örgütü Propagandalarının Engellenmesi: PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütü propagandalarının Instagram’da yapılması engellenecek.
  • Yasa Dışı Gönderilerin Kaldırılması: Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı olan gönderiler Instagram’dan kaldırılacak.
  • Yetkililerle Hızlı İletişim: Yasal bir problem yaşandığı takdirde Instagram, yetkililerle en hızlı şekilde iletişime geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.