İskenderun Nuri Üysen Ortaokulu açılış töreni
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: (2)- "Çağımızın yeni dili denilen kodlama derslerini başlattık. Bundan dolayı da tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsınlar"- "Bu milletin DNA'sında, g
HATAY (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Çağımızın yeni dili denilen kodlama derslerini başlattık. Bundan dolayı da tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsınlar." dedi.
Hatay'da bir hayırsever tarafından eğitime kazandırılan İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'ndeki 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulunun açılışında konuşan Yılmaz, Fatih Projesi'ni başlattıklarını, akıllı sınıfları kurarak akıllı tahtaları öğrencilerle buluşturduklarını anımsatarak, 1 milyon 430 binin üzerindeki tablet bilgisayarı ücretsiz öğrencilere dağıttıklarını söyledi.
Yılmaz, 430 binin üzerindeki akıllı tahtayı öğrencilerle buluşturduklarını belirterek, 15 bin okula internet bağlantısı kurduklarını aktardı.
Önümüzdeki dönemde ilkokul, özel eğitim ve meslek eğitimini de Fatih Projesi kapsamına alacaklarının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Çağımızın yeni dili denilen kodlama derslerini başlattık. Bundan dolayı da tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsınlar. Yine kaliteli eğitim için olmazsa olmaz unsurlardan birisi eğitim müfredatının güncellenmesidir. Bu yıl birinci sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda da yeni müfredatta öğrencilerimize eğitim vermeye başladık. Çağ, teknoloji ve bilgi değişirken siz evlatlarınıza aynı bilgiyi veremezsiniz. Dolayısıyla teknoloji değişirken, bilgi artarken ve değişirken çağa ve bilime uygun eğitimi mutlaka vermek lazım."
Yılmaz, okuldaki öğrenmelerin günlük hayatla buluşmasını istediklerini vurgulayarak, öğrencilerin bir değerler eğitime sahip olmasını istediklerini söyledi.
"Değerler eğitimi vereceğiz" denilince "eskiden verilmiyordu" gibi bir anlamın çıkmaması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu milletin DNA'sında, genlerinde kodlarında değerler eğitimi vardır. 15 Temmuz'u gören 7'den 77'ye hiçbir ayrım olmaksızın herkes, hakkına, hukukuna, evlatlarının geleceğine, seçtikleri aracılığıyla yönetilme hakkına sahip çıktı. Bu değerler eğitimi olmadan olmazdı. Şehit cenazesine katılanlar görür ki 300 kişilik 500 kişilik yerlerde 10 bin kişiyle 15 bin kişiyle hatta 50 bin kişiyle şehit cenazesini kaldırıyoruz yağmurda çamurda. Peki tanımadığı bilmediği bir insanın cenazesine insan niye katılır? Düşünüyor ki bu kişi en değerli şeyi, hayatını sırf 'ben bu al bayrağın altında başım dik, özgürce yaşayayım' diye bir fedakarlık yaptı, can verdi ona şükran nişanesi olarak katılıyor. 'Sonsöz teşekkür ederiz' deniliyor. Dolayısıyla bu milletin genlerinde değerler eğitimi geçmişte de vardı bundan sonra da var, hiç şüpheniz olmasın."
- Okul öncesi eğitime yatırım
Yılmaz, 2019'a kadar 5 yaş için okul öncesi eğitimi yüzde 90'a çıkaracaklarını ifade ederek, Fransız Devlet Başkanı'nın zorunlu eğitimin 3 yaşına düşürüldüğünü ilan ettiğini hatırlattı. Yılmaz, kendilerinin şu an 5 yaşı aldıklarını, 2019'da da 4 ve 5 yaşlarını alacaklarını söyledi.
Okul öncesi eğitimi önemsediklerini vurgulayan Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğinin değişmez ilke olduğunu anlattı.
- Okul sütü projesi
Okul sütü programdan yaklaşık 6 milyon öğrencinin faydalandığını belirten Yılmaz, geçmişte kendilerine Amerikan süt tozunun dağıtıldığını söyledi.
Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek için buna iyi bakmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Şimdi bizim çiftçimizin üretmiş olduğu sütleri dağıtıyoruz. Hatta eskiden yardım alırken bu konuda şimdi Türkiye yardım ediyor. Başka ülkelerden yardım alan Türkiye'den yardım eden Türkiye'ye geçtik. 6 milyon öğrencimize de kuru üzüm dağıtımı yapıyoruz." dedi.
Dershanelerin kapatıldığını hatırlatan Yılmaz, okullarda ücretsiz ders verildiğini ve geçen yıl yaklaşık 9 milyonun üzerinde öğrencinin bu kurslara gittiğini aktardı.
Yılmaz, okullarda bu kursların ücretsiz verilirken dışarıdan parayla almanın doğru olmadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından 32 dersliklik Nuri Üysen Ortaokulunun açılış kurdelesi kesildi.
Programa Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve davetliler katıldı.
Bakan Yılmaz, daha sonra İskenderun Teknik Üniversitesini ziyaret ederek burada üniversitenin mastır planını inceledi.
(Bitti)
AA
Kaynak: