İsrail'in Katliamları İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Yeni Deliller Sunuldu

İsrail'in Katliamları İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Yeni Deliller Sunuldu

İstanbul, Ankara ve Konya'dan hukukçular, İsrail'in Gazze'deki suçlarına ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yeni deliller sundu. Ahmet Sorgun ve Halil Özkan, bu girişimlerle işgalin sonlandırılmasını hedeflediklerini belirtti.

İstanbul, Ankara ve Konya'dan Hukukçular UCM'ye Yeni Deliller Götürdü

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının durdurulması ve sorumlularının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) cezalandırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul, Ankara ve Konya'dan gelen hukukçulardan oluşan bir heyet, İsrail'in işlediği suçlarla ilgili olarak UCM Savcılığı'na yeni deliller sundu.

Ahmet Sorgun: Suçların Sorumlularının Cezalandırılması İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Heyette bulunan 26. ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ahmet Sorgun, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin detaylarını paylaştı. Sorgun, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 3 binden fazla avukatın imzası ile Lahey ve Cenevre'ye gittik. Amacımız, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrail'in soykırımına karşı harekete geçmesini sağlamak ve deliller sunmaktı. Şu anda UCM, sadece İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant hakkında bir yakalama kararı çıkarabildi. Yeni delillerle birlikte UCM Savcılığı'na ilave bilgiler sunduk ve UCM'nin Mağdurlar Ofisi başkanı ve üyeleriyle görüştük" dedi.

Halil Özkan: İşgalin Sonlandırılması İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Halil Özkan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında UCM'ye yaptıkları ziyaretlerde, soruşturmayı yürüten savcılık birimi ve tazmin bölümü ile görüştüklerini belirtti. Özkan, "7 Ekim'den sonra meydana gelen olaylarla ilgili yeni bir süreç başlatıldı. Bu süreçte Netanyahu ve Gallant hakkında yakalama talebi iletildi. Biz de kimyasal silahların tespit edilmesi, diğer İsrailli yetkililerin soruşturmaya dahil edilmesi ve işgalin sonlandırılması amacıyla görüşmeler yaptık. Yeni delillerimiz değerlendirildi ve soruşturmaların hızlandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler