İstanbul, Ankara, Adana ve Van’da eş zamanlı operasyon: Tek seferde 4 çete çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Ankara, Adana ve Van’da düzenlenen operasyonlarda 4 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşları da dahil olmak üzere 79 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu. İstanbul, Ankara, Adana ve Van’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 4 farklı suç örgütünün çökertildiğini belirten Yerlikaya, elebaşları da dahil olmak üzere 79 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin titiz çalışmaları sonucunda B.G. (yurt dışında tutuklu), A.A., A.S. ve O.Y.’nin elebaşılığını yaptığı organize suç örgütlerinin çökertildiğini ifade etti.

adana-operasyonu.jpg

Yakalanan şüphelilerin, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Nitelikli Yağma", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Yasa Dışı Kumar Oynatmak", "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması", "Mala Zarar Verme", "Suç Üstlenme", "Uyuşturucu Madde Ticareti" ve "Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı" gibi suçlardan soruşturma geçirdiği bildirildi.

Operasyonlarda elebaşları yakalandı

Operasyonlar kapsamında suç örgütü liderlerinden A.A., A.S. ve O.Y.’nin de gözaltına alındığını aktaran Yerlikaya, suç örgütlerinin faaliyetlerinin durdurulduğunu vurguladı. Yapılan baskınlarda 7 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 2 el bombası ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği kaydedildi.

"Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla sürecek"

Bakan Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliği için suç örgütlerine karşı mücadelenin kesintisiz sürdüğünü belirterek, “Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç ve suçlularla mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.