İzmir açıklarında ölüm yolculuğu: 132 kaçak göçmen karaya çıkartıldı

İzmir açıklarında ölüm yolculuğu: 132 kaçak göçmen karaya çıkartıldı

İzmir'in Urla ve Karaburun açıklarında düzensiz göçmen operasyonu düzenlendi. Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 46'sı çocuk 89 kişiyi yakaladı, Yunanistan tarafından geri itilen 3'ü çocuk 43 göçmeni ise kurtardı.

İzmir'in Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında gerçekleştirilen operasyonlarda Sahil Güvenlik ekipleri önemli bir başarıya imza attı. 16 Temmuz akşamı Urla açıklarında yapılan operasyonda durdurulan lastik botlar içinde toplam 46'sı çocuk 89 düzensiz göçmen tespit edildi. Ekipler, kaçak göçmenleri Sahil Güvenlik gemisi ve botlarıyla güvenli bir şekilde alıkoydu.

Aynı gün içinde Karaburun ilçesi açıklarında da bir düzensiz göçmen grubu tespit edildi. Yunanistan unsurları tarafından Türk sularına geri itilen lastik bot içinde bulunan 3'ü çocuk 43 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Güvenlik güçleri tarafından karaya çıkarılan toplam 132 düzensiz göçmen, sağlık kontrolü ve yasal işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

İzmir açıklarında ölüm yolculuğu: 132 kaçak göçmen karaya çıkartıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.