İzmir bu operasyonla sallandı! Işıkkent'e şok!

İzmir bu operasyonla sallandı! Işıkkent'e şok!

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve KOM ekiplerinin düzenlediği operasyonla “Işıkkent Çetesi” çökertildi. Ruhsatsız silahlar, uyuşturucu madde ve mühimmat ele geçirildi.

“Işıkkent Çetesi”ne Darbe

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Manisa illerinde faaliyet gösteren “Işıkkent Çetesi”ne yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Suç örgütünün elebaşı dahil 10 kişi gözaltına alındı.

Geniş Kapsamlı Baskınlar

Ekiplerin yaptığı araştırmalar sonucunda, çete üyelerinin nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, ruhsatsız silah bulundurma, genel güvenliği tehlikeye sokma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma, hırsızlık ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi çeşitli suçları işledikleri belirlendi. İzmir ve Manisa'daki 13 farklı adrese yapılan baskınlarda, suç örgütünün elebaşı B.Ç. de dahil olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı.

Ruhsatsız Silah ve Uyuşturucu Maddeler Ele Geçirildi

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 2 adet av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, uyuşturucu içerikli ilaçlar ve usulsüz yazılmış renkli ilaç reçeteleri ele geçirildi. Ayrıca, suç örgütü lideri B.Ç.'nin 29 ayrı suç kaydı bulunduğu ve 8 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Jandarmanın Sıkı Takibi Sona Erdi

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, bölgedeki suç örgütlerine yönelik kararlı mücadelesini sürdürüyor. “Işıkkent Çetesi”ne yönelik gerçekleştirilen bu operasyon, halkın güvenliğini sağlamak ve suç oranlarını azaltmak için atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, halkı benzer suç örgütlerine karşı uyanık olmaya çağırarak, şüpheli durumlarda jandarma ve polise haber verilmesini öneriyor. İzmir ve Manisa illerindeki operasyonların devam edeceği ve suç örgütlerine göz açtırılmayacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler