İzmir ve Manisa’da Haziran Ayında 165 Yangına Müdahale Edildi

İzmir ve Manisa’da Haziran Ayında 165 Yangına Müdahale Edildi

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, haziran ayında İzmir ve Manisa illerinde 45'i orman, 120'si kırsal yangın olmak üzere toplam 165 yangına müdahale edildiğini açıkladı.

Yaz aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle birlikte yangınlar da artış gösterdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa illerinde 1-21 Haziran tarihleri arasında çıkan yangınlara ilişkin verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Yapılan açıklamada yangınlarla mücadelede gösterilen özveriye dikkat çekildi.

İzmir ve Manisa’da Haziran Ayında 165 Yangına Müdahale Edildi

2023 ve 2024 Yangın Verileri Karşılaştırması

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılında 1-21 Haziran döneminde 9 orman yangını ve 18 kırsal yangın olmak üzere toplam 27 yangına müdahale edildiği belirtildi. Aynı dönemde, 2024 yılında ise 45 orman yangını ve 120 kırsal yangın olmak üzere toplam 165 yangına müdahale edildiği açıklandı. Açıklamada, "7/24 hızlı ve etkin müdahale ederek özveriyle kontrol altına alan orman kahramanlarına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

İzmir ve Manisa’da Haziran Ayında 165 Yangına Müdahale Edildi

Vatandaşlara "Hassas Olun" Uyarısı

Öte yandan, hava sıcaklıklarının yüksek, nem oranının düşük ve kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bugünlerde yangınlara karşı hassas olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangın riskinin yüksek olduğu bu dönemde vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

İzmir ve Manisa’da Haziran Ayında 165 Yangına Müdahale Edildi

Yangınlara Karşı Alınabilecek Önlemler

  • Sigara İzmariti ve Ateş Kullanımı: Sigara izmaritlerinin gelişigüzel atılmaması ve ateş yakılmaması gerektiği vurgulandı.
  • Araç Egzozları: Araçların egzozlarından çıkan kıvılcımların yangın riski oluşturabileceği belirtildi.
  • Tarla ve Bahçe Temizliği: Tarla ve bahçelerde yapılan temizlik işlemlerinde ateş kullanılmaması gerektiği ifade edildi.

Vatandaşların, yangın riski taşıyan davranışlardan kaçınarak yangınla mücadeleye destek olmaları önemle hatırlatıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlarla mücadelenin sadece kurumların değil, toplumun tüm bireylerinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler