İzmir'de ne oldu?

İzmir'de ne oldu?

Torbalı'da bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi ise yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpten kaynaklandığı tahmin ediliyor.

İzmir Torbalı'da bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi ise yaralandı. Yaralılardan 2'si durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Patlama Sanayi Tüpünden Mi Kaynaklandı?

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir binanın altında yer alan restoranda saat 14.45 sıralarında meydana gelen patlamada restoran ve sokak adeta savaş alanına döndü. Patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi ise yaralandı. İlk belirlemelere göre patlamanın nedeni sanayi tipi tüp patlaması olarak değerlendiriliyor.

Kurtarma Çalışmaları Tamamlandı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belirlendi. Bölgede yapılan incelemelerde ise restoranın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Soruşturma Başlatıldı

Olay yerinde incelemelerini sürdüren jandarma ekipleri, restoranda bulunan sanayi tipi tüplere ve ocağa el koydu. Patlamanın nedeni ve ihmali olup olmadığı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayatını Kaybedenler

Patlamada hayatını kaybedenlerin Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) olduğu öğrenildi. Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz'ın kardeş oldukları ve olay esnasında restoranda bulundukları belirtildi.

Yaralıların Durumu

Yaralıların 2'sinin durumunun ağır olduğu ve hastanelerde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükleri bildirildi.

Yetkililerden Açıklama

Yetkililer, patlama ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve kamuoyuna en kısa sürede bilgi verileceğini açıkladılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler