İzmir'deki Orman Yangını 18 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

İzmir'deki Orman Yangını 18 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangın, Gaziemir'e sıçrayarak yerleşim yerlerini tehdit etti. 18 saat süren mücadele sonrası yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

İzmir'in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale etti. Yangının, Gaziemir ilçesine sıçrayarak çevredeki evlere yaklaşması, bölgede paniğe neden oldu.

İzmir'deki Orman Yangını 18 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Gaziemir'de Evler Tahliye Edildi

Alevlerin Gaziemir Sarnıç Mahallesi'ne sıçraması üzerine polis ve jandarma ekipleri, vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etti. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçları ile TOMA'lar kullanılarak yangın ile evler arasında koruyucu setler kuruldu. Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki bazı evler güvenlik nedeniyle tahliye edildi.

Yangınla Mücadelede İlerleme Sağlandı

Gece boyunca 4 gece görüşlü helikopter ile havadan yapılan müdahaleye, itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri ve kara ekipleri karadan destek verdi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları yeniden etkin şekilde yangına müdahale etti. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmemesi ile vatandaşlar tahliye edildikleri evlere geri dönmeye başladı. Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait helikopterler, Sarnıç Göleti'nden su alarak alevlere boşalttı.

İzmir'deki Orman Yangını 18 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Kontrol Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, alevlerin tamamen söndürülmesi ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için tüm ekiplerle birlikte titizlikle çalışıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.