Kabine'de değişiklik: Fahrettin Koca gitti, Murat Kurum geri geldi

Kabine'de değişiklik: Fahrettin Koca gitti, Murat Kurum geri geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise Kemal Memişoğlu atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı. Murat Kurum, daha önce de bakanlık görevinde bulunmuş ve çevre politikaları ile ilgili önemli çalışmalara imza atmıştı. Yeni dönemde de çevre ve şehircilik konularında önemli projelere liderlik etmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu Atandı

Görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığına ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Kemal Memişoğlu atandı. Kemal Memişoğlu, sağlık sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesiyle tanınıyor ve yeni görevinde sağlık politikalarının geliştirilmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Pandemi sürecinde gösterdiği başarılı yönetimle tanınan Fahrettin Koca'nın ardından, Memişoğlu'nun da sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapacağı öngörülüyor.

Yeni Bakanlardan Beklentiler

Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'nun bakanlık görevlerine atanmasıyla birlikte, her iki alanda da yenilikçi ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda özellikle iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir şehircilik projelerinin ön planda olacağı; Sağlık Bakanlığı'nda ise sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sağlık altyapısının güçlendirilmesi konularının öncelikli olacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler