
Kamuda Engelli İstihdamı 72 Bini Aştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kamuda çalışan engelli sayısını 70 bin 878'e çıkardıklarını belirterek, bugün itibarıyla 1.830 engelli bireyin daha kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildiğini açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında düzenlenen törenle, 1.830 engelli vatandaş kura usulüyle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildi. Törende konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireylerin istihdama katılımının, fırsat eşitliği ve insan onuruna verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
“Sosyal Politikalarımızı Hak Temelli Anlayışla Hayata Geçirdik”
Son 23 yılda, engelli bireylerin hayat standartlarını yükseltmek adına önemli adımlar attıklarını belirten Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, engellilere yönelik sosyal politikalarımızı yardım eksenli değil, hak temelli bir anlayışla hayata geçirdik” dedi. Eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapıldığını kaydeden Göktaş, engellilerin toplumla bütünleşmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti.
Engelli Çalıştırma Oranı %80’in Üzerine Çıktı
Kamu ve özel sektörde engelli çalıştırma zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Göktaş, “Kolaylaştırıcı ve teşvik edici politikalar sayesinde, engelli çalıştırma oranını %80’in üzerine çıkardık” dedi. Engellilerin ihtiyaçlarına uygun iş ortamları sağlamak amacıyla korumalı iş yerlerine kaynak aktardıklarını da belirtti.
Kamuda Engelli İstihdamı 72 Bini Aştı
2012 yılında hayata geçirilen E-KPSS ile engelli bireylerin kamuda istihdam edilmesine büyük katkı sağlandığını belirten Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın E-KPSS sınav ücretlerini karşılamaya devam ediyoruz. 2024 yılı için ÖSYM'ye 33,8 milyon lira aktardık” dedi. Kamuda çalışan engelli sayısını 12 kat artırarak 70 bin 878’e çıkardıklarını söyleyen Göktaş, bugün yapılan yerleştirmelerle birlikte bu sayının 72 bin 708’e ulaştığını açıkladı.
Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Bakan Göktaş, engelli bireylerin istihdamı için yeni fırsatlar oluşturmaya devam edeceklerini belirterek, kamuya atanan tüm adayları tebrik etti. Öte yandan, yerleştirme sonuçları 12 Şubat saat 12.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilecek.
Kaynak: