Karadeniz'deki Sel ve Su Baskınlarıyla Mücadele Devam Ediyor

Karadeniz'deki Sel ve Su Baskınlarıyla Mücadele Devam Ediyor

Karadeniz'de etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınlarına AFAD ekipleri aralıksız müdahale ediyor. Samsun ve Ordu illerinde birçok yerleşim birimi olumsuz hava koşullarından etkilendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışların ardından yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini duyurdu. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün, Karadeniz bölgemizde etkili olan yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Samsun ve Ordu'da Yaşanan Olaylar

Açıklamada, özellikle Samsun ilinin Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerindeki bazı ev ve iş yerlerinin aşırı yağışlardan etkilendiği belirtildi. Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilgili tüm grupları teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

Çaybaşı'nda Can Kaybı

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşın suya kapılarak hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. AFAD, hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

TAMP'ın Hazırlıkları ve Müdahale Ekiplerinin Çalışmaları

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında tüm grupların teyakkuz halinde olduğu ve sel bölgelerinde müdahale çalışmalarının hızla sürdüğü vurgulandı. AFAD, bölgede yaşanabilecek olası yeni yağışlar için vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.