Karatay Müslüme Ali Yaman İHO'da 'İyi ki Doğdun Ya Muhammed' Konferansı

Karatay Müslüme Ali Yaman İHO'da 'İyi ki Doğdun Ya Muhammed' Konferansı

Konya Karatay Müslüme Ali Yaman İmam-Hatip Ortaokulu'nda Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta, İl Vaizi Ahmet Demirel, Hz. Muhammed’in (SAV) örnek yaşantısını anlatarak insan sevgisi ve merhametin önemine vurgu yaptı.

Konya Karatay Müslüme Ali Yaman İmam-Hatip Ortaokulu, Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında anlamlı bir konferansa ev sahipliği yaptı. Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1453. yılı münasebetiyle düzenlenen programa, Konya İl Müftülüğü Vaizi Ahmet Demirel konuşmacı olarak katıldı. Okul müdürü Muhammed Acıyan’ın takdimiyle başlayan program, öğrenci ve öğretmenlerden büyük ilgi gördü.

a4.jpg

Hz. Muhammed’in Merhameti ve İnsan Sevgisi Vurgulandı

Konferansta Ahmet Demirel, Peygamberimizin (SAV) hayatından örnekler sunarak, onun insanlara, hayvanlara ve bitkilere duyduğu derin sevgi ve merhameti anlattı. Demirel, "Peygamberimiz, insanlara mutluluğa ve kurtuluşa erme yollarını öğreten bir rehberdir. O’nun Allah’tan getirdiği vahye tam anlamıyla iman edenler, dünya ve ahiret saadetine ulaşacaktır" dedi.

a1.jpg

Çocuklara Karşı Merhamet ve Şefkat

Demirel, Peygamberimizin (SAV) çocuklara olan sevgisini ve merhametini çeşitli örneklerle açıkladı. Torunları Hz. Hasan ve Hüseyin ile olan sıcak ilişkisi, namaz sırasında çocuklarla şakalaşması ve hutbe sırasında dahi çocuklara olan ilgisinin kesilmemesi, konferansın öne çıkan konularından biri oldu. Peygamberimizin (SAV) yetim çocuklara olan ilgisine de dikkat çeken Demirel, "O, öksüz ve yetim çocukların en büyük koruyucusuydu" ifadelerini kullandı.

a2.jpg

Peygamberimizin Güzel Ahlakı ve İnsanlığa Önderliği

Konuşmasının devamında Peygamber Efendimizin güzel ahlakını vurgulayan Ahmet Demirel, Hz. Aişe'nin "O’nun ahlakı Kur'an'dı" sözünü hatırlattı. Peygamberimizin, cahiliye devrini saadet asrına çevirdiğini belirten Demirel, "O, tüm insanlık için çağlarüstü bir örnek, dünyanın en büyük inkılapçısıdır" dedi. Ayrıca İslam dünyasının bugün eski gücüne dönmek için Hz. Muhammed’in (SAV) izinden gitmesi gerektiğini belirtti.

a3.jpg

Program İlahi Dinletisi ve Hediye Takdimi ile Sona Erdi

Konya İl Vaizi Ahmet Demirel, İslam tarihinden ve sahabe hayatından örneklerle konferansını tamamladı. Program sonunda okul müdürü Muhammed Acıyan, konferansa katılımı dolayısıyla Ahmet Demirel’e ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. İlahilerin ardından hediye takdimiyle program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.