Kaynak suyu içen 236 kişi soluğu hastanede aldı

Kaynak suyu içen 236 kişi soluğu hastanede aldı

Hatay'ın Arsuz ilçesinin Tatarlı, Işıklı ve Konacık mahallelerinde kaynak suyundan içen 236 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. HATSU ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri sudan örnek aldı.

Arsuz ilçesinin Tatarlı, Işıklı ve Konacık mahallelerinde önceki gün dağdan çıkan kaynak suyunu tüketen vatandaşlar, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle karşılaştı. Son iki günde 236 kişi benzer şikayetlerle Arsuz Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tedavi altına alınan kişiler arasında iki hamile kadın ve iki çocuk da bulunuyor.

Kaynak Suyundan Alınan Örnekler İnceleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak sudan örnek aldı. Kaynak suyunun, bölge halkının isteği doğrultusunda klorlanmadığı ve bu nedenle zehirlenmelerin yaşandığı tahmin ediliyor. HATSU ekiplerinin kaynak suyunun bulunduğu noktaya klorlama ünitesi kurduğu ve kısa sürede faaliyete geçeceği öğrenildi.

Kaynak suyu içen 236 kişi soluğu hastanede aldı

Muhtar Kuyucu: "Zehirlenmenin Nedeni Klor Değil"

Işıklı Mahallesi Muhtarı Erol Kuyucu, kaynak suyunun kendi istekleri doğrultusunda klorlanmadığını belirterek, "Zehirlenmenin nedeni klor değil. Nüfusumuz 878, yani 880 ama yüzde 40'ı etkilendi herhalde. Kusma, karın ağrısı, halsizlik şikayetiyle hastaneye başvuruldu. Tatarlı ve Işıklı mahallesinin hem sulama suyu hem içme suyu. Sıkıntının nedeni bugün büyük ihtimalle belli olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak suyu içen 236 kişi soluğu hastanede aldı

Klorlama Ünitesi Faaliyete Geçecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU ekipleri, kaynak suyunun bulunduğu noktaya klorlama ünitesini kurduklarını ve kısa sürede faaliyete geçeceğini belirtti. Bölge halkı ise kaynak suyunun temizlenmesini ve güvenli hale getirilmesini bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.