Kayseri'deki Çocuk İstismarı Olayında Şüpheli Tutuklandı

Kayseri'deki Çocuk İstismarı Olayında Şüpheli Tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahsın tutuklandığını duyurdu. Bakan Tunç, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı açıklamada, "Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Çocuk ve ailesi ise devletimizin koruması altındadır" ifadelerini kullandı.

Provokatif Girişimler ve Asılsız İddialar Hakkında Soruşturmalar Sürüyor

Bakan Tunç, yaptığı paylaşımda ayrıca Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletin birliğini ve ülkenin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmaların sürdüğünü ve gözaltı kararlarının verildiğini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti Bir Hukuk Devletidir"

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek, "Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır. Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir" dedi.

Devletin Koruması Altında

Çocuk ve ailesinin devletin koruması altında olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Toplumun bu tür hassas konularda duyarlı ve sağduyulu olması gerektiğini ifade eden Tunç, adaletin yerini bulacağına dair güvence verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler