Kenger Sakızının Fiyatı Çeyrek Altını Geçti, Yarım Altına Yaklaştı

Kenger Sakızının Fiyatı Çeyrek Altını Geçti, Yarım Altına Yaklaştı

Sivas’ta yetişen kenger bitkisinden elde edilen kenger sakızı, sağlığa faydaları ve zor bulunması nedeniyle yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Bir kilogram kenger sakızının fiyatı çeyrek altını geçerek yarım altınla yarışır hale geldi.

Kenger Sakızı Fiyatıyla Dikkat Çekiyor

Sivas’ın doğasında ilkbahar aylarında kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin kökünden elde edilen kenger sakızı, sağlığa faydaları ve zor bulunması nedeniyle yüksek fiyatlara satılıyor. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçerek yarım altınla yarışan bu sakız, birçok sağlık sorununa iyi geliyor.

Kenger Sakızının Fiyatı Çeyrek Altını Geçti, Yarım Altına Yaklaştı

Toplanması Zor, Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kenger sakızı, kenger otunun kök kısmının kesilerek çıkan beyaz sıvının kurutulmasıyla elde ediliyor. Toplama işleminin oldukça zahmetli olması ve toplayan kişi sayısının az olması nedeniyle fiyatlar artış gösteriyor. Kenger sakızının diş sağlığından mide ağrısına, yüz felci tedavisinden migren rahatsızlığına kadar birçok sağlık problemine iyi geldiği biliniyor. Ayrıca, yurt dışına da gönderilen kenger sakızı, gurbetçiler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Kenger Sakızının Fiyatı Çeyrek Altını Geçti, Yarım Altına Yaklaştı

Kilogram Fiyatı 5 Bin Lira

Kenger sakızının satışını yapan Abdurrahman Güler, sakızın topraktan çıkarılmasının zorluğuna dikkat çekerek, “Kenger otunu bıçakla kesip kanatıyorlar. O kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor. Toplanması oldukça zahmetli. Kenger sakızına oldukça rağbet var. Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı bir sakız. Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçti yarım altınla yarışır hale geldi. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir” dedi.

Sağlık İçin Kenger Sakızı

Kenger sakızının yüksek fiyatına rağmen sağlığa olan faydaları nedeniyle talep görmeye devam ediyor. Özellikle doğal ve organik ürünlere olan ilginin arttığı günümüzde, kenger sakızı da doğal şifa arayanlar için vazgeçilmez bir ürün haline geliyor. Kenger sakızının faydaları ve zor bulunması, onu altınla yarışır bir ürün haline getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.