Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı

Antalya'nın Kepez Santral Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında son etap evler CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi. Başkan Muhittin Böcek, kira ve taşınma yardımlarını artırdıklarını belirtti.

Antalya'nın Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında son etap evlerin anahtarları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in katılımıyla düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törene, CHP Antalya Milletvekilleri ve mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Özel, Muhittin Böcek'in göreve gelmesinin ardından projede ciddi ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı.

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı

Özgür Özel'den Kentsel Dönüşüm Projesi Eleştirisi

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, projenin 2017 yılında başlatıldığını ancak 2019 yılı seçimlerine kadar ilerleme kaydedilmediğini belirtti. "2017'de protokolü yapılan bu projede, 2019 yılına kadar bir çivi bile çakılmamıştı" diyen Özel, hak sahiplerinin mağduriyet yaşadığını ifade etti. Özel ayrıca, Muhittin Böcek'in göreve gelmesinden sonra kira yardımının 750 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildiğini ve taşınma yardımının da 10 bin TL'ye çıkarıldığını hatırlattı.

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı

Muhittin Böcek: "Hak Sahiplerinin Mağduriyetini Giderdik"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, projeyi devraldıklarında inşaatın yüzde 35 seviyesinde olduğunu ve pek çok sorunla karşılaştıklarını dile getirdi. Böcek, "Projeyi tamamlayarak, hak sahiplerine verdikleri sözleri tuttuklarını ve yeni yaşam alanları sağladıklarını" ifade etti. Böcek, proje kapsamında pazar yeri, otopark, basketbol sahası, koşu parkuru, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra tüm altyapı çalışmalarının da tamamlandığını açıkladı.

Kira ve Taşınma Yardımları 10 Bin TL'ye Yükseltildi

Muhittin Böcek, göreve geldikleri günden bu yana hak sahiplerine düzenli kira yardımı yaptıklarını ve yardımların 750 TL’den 10 bin TL’ye çıkarıldığını belirtti. Özel, ev sahiplerine yıl sonuna kadar bin 82 anahtarın teslim edileceğini kaydetti.

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı

Kentsel Dönüşümde Son Aşamalar: Bin 82 Hak Sahibine Teslimatlar Sürüyor

Proje kapsamında, son etapta yer alan bin 82 hak sahibine anahtar teslimi yapılmaya devam edilecek. Böcek, ayrıca önümüzdeki aylarda mahallede Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 18’inci kreşinin açılacağını duyurdu. Kreşin yanı sıra park alanları, bisiklet yolları, spor ve eğlence alanları gibi sosyal donatıların da projenin içinde yer aldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.