Kılıçdaroğlu yine bol keseden salladı! İşsizliğe çözüm tavsiyesi 'muhtarlara özel kalem atansın' oldu
Kılıçdaroğlu Türkiye'de görev yapan 50 bin 278 muhtar için teklif ettiği bir kişi çalıştırılması ile alakalı yıllık 2.7 milyar tl asgari ücret üzerinden ödeme için gerekli meblağın kaynağını gösteremedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada, "10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter. Ne olur bu kez siz kazanmadığınız zaman başka birisi geldiği zaman muhtarlıktaki düşüncenin ve bürokrasinin sürdürülmesi açısından böyle bir kişiye ihtiyaç var" dedi.
Ancak Kılıçdaroğlu Türkiye'de görev yapan 50 bin 278 muhtar için teklif ettiği bir kişi çalıştırılması ile alakalı yıllık 2.7 milyar tl asgari ücret üzerinden ödeme için gerekli meblağın kaynağını göstermedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunusemre ilçesinde düzenlenen programda muhtarla buluştu. Bir otelde gerçekleştirilen programda ilk olarak muhtarları dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra bir konuşma yaptı. Sözlerine İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 100. yılını kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Bizler 100 yıldır onur ve gururla İstiklal Marşı'mızı söylüyoruz. Yazana ve besteleyene Allah'tan rahmet diliyorum. 100 yıl söyledik, yüzlerce yıl daha İstiklal Marşımızı söylemeye devam edeceğiz" dedi.
Her muhtarlığa bir özel kalem önerisine bir de özel ev ekledi
E-Devlet hizmetini yok sayan Kılıçdaroğlu, muhtarlara yönelik projelerini anlata anlata bitiremedi: "Muhtarlık evi. Bunu söylediğim zaman bir çok muhtar arkadaş, "Olur mu ya bir de muhtarlar için özel bir ev mi olacak" Niye olmasın, bizim pek çok belediyemiz muhtarlar için özel yerler yaptı. Herkes bilir ki bu bina muhtara ait üzerinde tabelası var. Oturacağınız yer bile belli değil arkadaşlar. Niye yok? Devlet bunu yapamaz mı? Yasal olarak yeri olmayan tek makam muhtarlıklar. Bazı yerlerde kiralık oluyor. Muhtar kiralamak zorunda kalıyor. Vatandaşın dilekçesi vardır, gelen evraklar vardır, yazışmalar vardır, yaptığınız yardımlar vardır, alınan bağışlar vardır. Bu da bir bürokrasidir. Tek başına bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Niye bir yardımcınız yok? Muhtarlar için bir kişi yardımcısı olsun. İzne ayrılıp gittiği zaman o muhtarlığı kapatacağına bir kişi orada otursa ne olur? Ve bunlar üniversite mezunu olsa ne olur? 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter. Ne olur bu kez siz kazanmadığınız zaman başka birisi geldiği zaman muhtarlıktaki düşüncenin ve bürokrasinin sürdürülmesi açısından böyle bir kişiye ihtiyaç var."
Öte yandan pandemiye rağmen yoğun kalabalığın bulunduğu salonda, sosyal mesafe kuralları sık sık ihmal edildi.
Toplantıya, muhtarların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir ve Manisa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.
Kaynak: