Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne dava açıldı

Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne dava açıldı

Büro Memur-Sen, bazı bakanlıklarda sakal bırakılmasını yasaklayan, bıyık ve favori boyu belirleyen kılık kıyafet yönetmeliğine dava açtı.

Büro Memur-Sen, Türkiye'deki bakanlıklarda kılık kıyafet özgürlüğünü kısıtlayan ve bazı giyim ve görünüm unsurlarını belirleyen yönetmeliğe karşı hukuki bir adım attı. Sendika, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan bakanlıkların taşra Teşkilatı Personeli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin tedbiren yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle dava açtı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetmelikte yer alan bazı maddelerin kanunlara aykırı olduğunu ve personelin özgürlüğünü kısıtladığını belirtti. Yönetmelikte yer alan kısıtlamalar arasında, kolye ve küpe takılmasının yasaklanması, resmi kıyafetlerin üzerine sivil giysilerin giyilmesinin yasaklanması, saç, favori ve bıyık boyutlarıyla ilgili kuralların getirilmesi gibi maddeler bulunuyor.

Yazgan, "Türkiye'yi özgürleştirmeye çalışırken, halen kılık kıyafete, kolyeye, küpeye, bıyık boyuna, sakala takılmayı anlamakta zorlanıyoruz" diyerek, sendika olarak bu tür kısıtlamalara karşı olduklarını ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması için yıllardır mücadele verdiklerini ve bu özgürlüğün önünün açılmasını savunduklarını da dile getirdi.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne dava açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler