Kiraz işçisi bulamayınca imece yaptılar

Kiraz işçisi bulamayınca imece yaptılar

Adana'nın Kozan ilçesinde, kiraz hasadı için işçi bulmakta yaşanan zorluklar, köylülerin dayanışma ve imece ruhuyla aşıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde, kiraz hasadı için geleneksel yöntemler yeniden canlanıyor. Bin 100 rakımlı Dikenseki mevkiinde, ilaçsız tarım yöntemleriyle kiraz üretimi gerçekleştiren Ali Ağluç ve komşuları, işçi bulma zorluğunu imece ruhuyla aşıyor.

Kiraz işçisi bulamayınca imece yaptılar

Köylülerden Ali Ağluç'un verdiği bilgiye göre, 7 dönüm araziye 130 kiraz ağacı diken Ağluç, bu yılın kiraz hasadında işçi sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Napolyon cinsi kirazlarını 30 ağaçtan başarıyla hasat eden Ağluç, iklim koşullarının olumsuz etkileri nedeniyle 100 ağacın ürün vermediğini açıkladı.

Ağluç, "Bin 100 rakımda hasat yapıyoruz. Kışın yaşanan yağışlar ve sıcaklık değişimleri nedeniyle bazı fidanlarımız tutmadı. Ancak bu durum bize işçi bulma sıkıntısında biraz rahatlık sağladı. 30 liradan dalında hasat yaptığımız kirazlarımızı, köylülerle imece usulü topladık" şeklinde konuştu.

Kiraz işçisi bulamayınca imece yaptılar

İşçi bulma konusundaki zorlukları da vurgulayan Ağluç, "Hasadımız 20 günde tamamlanıyor ancak işçi sıkıntısı nedeniyle bu süre uzuyor. Yevmiyeli işçi bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu yüzden köylülerle bir araya gelerek imece usulüyle hasat gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.