Kırtasiye Ürünlerinin Zincir Marketlerde Satılmasına Tepki: Esnaf Zor Durumda

Kırtasiye Ürünlerinin Zincir Marketlerde Satılmasına Tepki: Esnaf Zor Durumda

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satılmasına karşı çıktı.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, 9 Eylül'de başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi Ankara'da yaptığı basın açıklamasında, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satılmasının küçük esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satılmaması gerektiğini savunarak, bunun 22 iş kolunu batıracağını ifade etti. 2018 yılında bu konuda bir yasa tasarısı hazırladıklarını dile getiren Küçükarzuman, "Bin 500 metrekareden küçük olan zincir marketlerde kitap, kırtasiye, sigara ve ekmek satılmasın diye bir tasarı hazırlamıştık, ancak bugüne kadar yanıt alamadık" dedi.

“Kırtasiye Ürünleri Marketlerden Çıkarılmalı”

Kırtasiye esnafının zincir marketlerle rekabet edemediğini belirten Küçükarzuman, “Zincir marketlerin satış yapacağı ürünlere sınırlama getirilmesi zorunluluk haline geldi” diyerek kırtasiye ürünlerinin kesinlikle marketlerde satılmaması gerektiğini söyledi. Her eğitim öğretim döneminde esnafın endişeyle beklediğini vurgulayan Küçükarzuman, zincir marketlerin kırtasiye sektörünü bitirme noktasına getirdiğini dile getirdi.

KDV’nin Sıfırlanması Talebi

Yurtdışından gelen kırtasiye ürünlerinin pahalı olduğuna dikkat çeken Küçükarzuman, esnafın üzerindeki yükü hafifletmek için kırtasiye ürünlerinde KDV'nin sıfırlanmasını talep etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.