
Kıymetli 3 puan Konya'nın oldu
Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Trabzonspor’u 90+10. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar, kritik galibiyetle küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını 4’e çıkardı.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor, sahasında Trabzonspor’u 1-0 yenerek kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Düşme hattıyla arasında sadece 1 puan fark bulunan yeşil-beyazlı ekip, rakibini son dakika golüyle mağlup ederek rahat bir nefes aldı.
Karşılaşma boyunca iki ekip de önemli gol pozisyonları yakalarken, kaleciler Deniz Ertaş ve Uğurcan Çakır başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. Maçın uzatma dakikalarında VAR incelemesi sonucunda Konyaspor lehine verilen penaltıyı 90+10. dakikada Umut Nayir ağlara göndererek takımına galibiyeti getirdi.
Trabzonspor ile 48. Randevu
Konyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 48. kez karşı karşıya geldi. Daha önce oynanan 47 maçın 24’ünü Trabzonspor kazanırken, Konyaspor 11 galibiyet aldı. 12 mücadele beraberlikle sonuçlanırken, bu kez kazanan taraf Konyaspor oldu.
Maçtan Önemli Anlar
???? 49. dakikada Prip'in ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Uğurcan Çakır’ın müdahalesiyle kornere gitti.
???? 59. dakikada Visca’nın sol kanattan ortasına Ozan Tufan kafayı vurdu, ancak kaleci Deniz Ertaş topu uzaklaştırdı.
???? 90+5. dakikada Konyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken top tehlike yarattı ancak Trabzonspor defansı topu uzaklaştırdı.
???? 90+9. dakikada hakem Ozan Ergün, VAR incelemesi sonrası Konyaspor lehine penaltı kararı verdi.
???? 90+10. dakikada Umut Nayir penaltı vuruşunu gole çevirerek takımına galibiyeti getirdi.
Puan Durumu ve Gelecek Maçlar
Bu galibiyetle 28 puana ulaşan Konyaspor, 14. sıradaki yerini korurken küme düşme hattıyla farkı 4 puana çıkardı. Trabzonspor ise aldığı yenilgiyle üst sıralara tırmanma şansını kaçırdı.
Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, maç sonu açıklamalarında takımının kritik bir galibiyet aldığını belirterek, "Bu galibiyet moral açısından çok önemliydi" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise "Maçı kaybetmeyi hak etmedik ama futbolun içinde bunlar var" şeklinde konuştu.
Konyaspor, Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda Eyüpspor’a konuk olacak.
Kaynak:

