Kocaeli'de FETÖ/PDY davası
Yargılanmasına devam edilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Şemsettin Gülen, tutuklu kaldığı süre ve suç vasfının lehine değişmesi ihtimalinin bulunması dolayısıyla tahliye edildi
KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu tutuklu Şemsettin Gülen'in, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Gülen ve avukatı Nurcan Özlen katıldı.
Duruşmaya, tutuklu bulunduğu Bursa H Tipi Kapalı Cezevi'nden SEGBİS aracılığıyla bağlanan sanık Şemsettin Gülen'in oğlu Abdülhamit Gülen, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ailesiyle Mersin'de tatilde olduğunu, 23 veya 24 Temmuz'da babasının Başiskele'deki evine geldiğini söyledi.
Eskişehir'de şantiyede olduğu için babası Şemsettin Gülen'i göremediğini dile getiren Gülen, "Bu sırada oğlumun okul kaydının yenilenmesi için Bursa'daki okulundan aradılar. Ben de bavulumdaki eşyalarım ve diğer telefon hattım ile telefonumun hafıza kartını Başiskele'de bırakarak Bursa'ya gittim ve burada tutuklandım." diye konuştu.
Abdülhamit Gülen, babasının evinde yapılan aramada el konulan ve içerisinden Fetullah Gülen'e ait vaazların çıktığı dijital eşyaların kendisine ait olduğunu belirterek, "Fetullah Gülen'in bandrollü CD'sindeki bazı vaazlarını dinlemek için hafıza kartıma ve babamın arabasında bulunan flash belleğe yüklemiştim. Ancak daha sonra bunları silmiştim." diye konuştu.
Kakao Talk isimli programı, kayın validesi kalp krizi geçirdiğinde Suudi Arabistan'da olan oğlu ile görüntülü görüşmesi için yüklediğini öne süren Gülen, programı aktif bir şekilde kullanmadığını ifade etti.
Tanık beyanları hakkındaki sözleri sorulan sanık Şemsettin Gülen ise suçsuz olduğunu savunarak, tahliyesini istedi.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin her iki davanın birleştirilmesine muvafakat vermese de her iki dava dosyasındaki delillerin birlikte değerlendirilmesinin zaruret arz ettiğini, mahkemeler arasında uyuşmazlık çıktığından, dosyanın üst dereceli Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderilmesini, üzerine atılı suçun değişme ihtimali bulunduğundan ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak, sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirmeye muvafakat vermemesi nedeniyle dosyanın, uyuşmazlığın giderilmesi ve yargı yerinin belirlenmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilmesine, sanığın, tutuklu kaldığı süre de göz önüne alınarak, üzerine atılı suçun vasfının lehine değişme ihtimalinin bulunması dolayısıyla adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.
AA
Kaynak: