Kocaeli'den Konya'ya Kültür Yolculuğu

Kocaeli'den Konya'ya Kültür Yolculuğu

Kocaeli/İzmit İbni Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir kitabında anlattığı ve kendi ifadesiyle "bozkırın tam çocuğu" olarak tanımladığı Konya'ya gezi düzenledi.

Okul öğretmeni Büşra Tarı'nın Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "SADÂ Kültür Sanat ve Edebiyat Programı" kapsamında yazdığı ve kabul aldığı "Kadrajımdaki Beş Şehir" adlı proje için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda şehr-i Mevlana’ya gelen öğrenci ve öğretmenler tarihi ve manevi bir yolculuk yaptı.

a1.jpg

Şahs-ı manevisi ve hoşgörü felsefesi ile dünyaca tanınan Mevlâna Celaleddin-i Rûmî Hz. Türbesinin içinde bulunduğu Mevlana Müzesi ile başlayan gezi, Şems-i Tebrizî Hz. Türbesi, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, sekiz Selçuklu sultanının kabrini bulunduran Alâaddin Kümbeti ve Camiî, Tropikal Kelebek Bahçesi, tarihi Sille Köyü gibi şehrin önemli mekanlarının gezilmesi ile devam etti.

a2.jpg

Proje ekibi çektiği fotoğraflar ile Konya'yı, Tanpınar'ın gözüyle yaşayabilmek için önemli bir fırsat elde etmiş oldu. Ayrıca Tanpınar'ın öğretmenlik yaptığı Konya Lisesi'ni okul müdürü Mehmet Ertuğrul eşliğinde gezerek bilgi alan ekip, İzmit'in önemli simgelerinden “pişmaniyeyi” Konya Lisesi müdürüne taktim ederek de pişmaniyeyi tanıtmayı ihmal etmedi.

a3.jpg

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup, şehrin yüzyıllardan süzülen geniş yeme-içme seçenekleri arasından bir seçim yaparak “küflü peynir” ile yapılan “yağ somununu” Memleket Mutfağı restoranı sahibi Adem Alemdar misafirperverliğinde kahvaltıda tatmış oldu. Daha sonrasında ise gastronomi faslı Konya'ya gelen ziyaretçiler için olmazsa olmaz olan “etliekmek” ile devam etti.

a4.jpg

Gezi süresince şehrin maneviyatından ve huzurundan bolca faydalanmaya gayret eden proje ekibi güzel hatıralar ve bolca fotoğraf ile birlikte Kocaeli'ye doğru dönüşe geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.