Komşularını gürültüden dolayı öldüren 73 yaşındaki Tahsin Ünsür'e 5 müebbet hapis istendi

Komşularını gürültüden dolayı öldüren 73 yaşındaki Tahsin Ünsür'e 5 müebbet hapis istendi

Ankara'da, komşusunun çocuklarının yaptığı gürültüye kızarak 2'si çocuk 5 kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldüren 73 yaşındaki Tahsin Ünsür hakkında mahkemede mütalaa açıklandı. Sanık için 4'ü ağırlaştırılmış 5 müebbet hapis cezası talep edildi.

Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Tahsin Ünsür ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı iddianameyi okumasının ardından sanık Ünsür'e söz verdi. Ünsür, üst kat komşusunun çocuklarının sürekli gürültü yaptığını belirterek, "Geceleri uyuyamaz oldum, birçok kez şikayette bulundum, ancak sonuç alamadım" dedi. Olay günü de benzer bir rahatsızlık yaşadığını ve komşularına bu durumu ilettiğini ifade etti.

Olay Günü Yaşananlar

Sanık Ünsür, "Olay günü yine gürültü vardı, komşumu uyarmak için tüfeği aldım. Kapıyı Hamdi açtı, hala içeride çocuklar topla oynuyordu. 'Onlar çocuk' dedi, ben de '16-17 yaşında çocuk mu olur' dedim. Sonrasında olaylar kontrolden çıktı" şeklinde konuştu.

Tanık İfadeleri ve Olayın Şekli

Tanık V.P.'nin İfadesi

Tanık V.P., sanığın gürültü nedeniyle birçok kez şikayette bulunduğunu belirtti. Olay günü saat 00.00 sıralarında tüfek sesi duyduğunu ve apartmanın girişinde sanığı tüfekle beklerken gördüğünü söyledi.

Tanık İ.A.'nın İfadesi

Diğer tanık İ.A. ise olayın meydana geldiği apartmanın karşısında oturduğunu belirterek, "Tüfek sesi duydum, sonrasında 'sıra bize geliyor' şeklinde çocuk sesi duydum. Balkona baktığımda sanığı tüfekle çocuklara ateş ederken gördüm" dedi.

Savcının Mütalaası ve İddianame

Cumhuriyet savcısı, sanık Tahsin Ünsür hakkında "kasten öldürme", "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" ve "kadına karşı kasten öldürme" suçlarından 4'ü ağırlaştırılmış 5 müebbet hapis cezası talep etti. Duruşma 1 Ekim'e ertelendi.

Olayın Geçmişi

Geçen yıl 22 Kasım'da Ankara'nın Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi Papatya Sokak'ta yaşanan olayda, Tahsin Ünsür aynı aileden Behiye Turgut, Hamdi Turgut, Sunay Turgut, Mustafa Turgut ve Ceyda Turgut'u tüfekle vurmuştu. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, aile fertlerini hastaneye kaldırmış, ancak hepsi hayatını kaybetmişti. Tahsin Ünsür, olay sonrası yakalanarak tutuklanmıştı.

Komşularını gürültüden dolayı öldüren 73 yaşındaki Tahsin Ünsür'e 5 müebbet hapis istendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.