Konya Büyükşehir Belediyesi Ahlat’ta Selçuklu Ruhu Yaşattı

Konya Büyükşehir Belediyesi Ahlat’ta Selçuklu Ruhu Yaşattı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurduğu Yörük çadırında Selçuklu ruhunu yaşattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde açtığı stant ile büyük ilgi topladı. Van Gölü kıyısındaki Çarho mevkisinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda, Konya Büyükşehir Belediyesi kendisine tahsis edilen Yörük çadırında misafirlerini ağırladı.

a1.jpg

Ziyaretçilerini mehteran gösterisiyle karşılayan belediye, Selçuklu dönemine ait tarihi kostümlerle yapılan kısa gösterilerle Malazgirt Zaferi’ni yeniden yaşattı.

a2.jpg

Mehter Takımı Gösterileri Vatandaşlardan Büyük Beğeni Aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, hem Ahlat’ta hem de Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen etkinliklerde sunduğu gösterilerle büyük beğeni topladı. Mehter takımının coşkulu performansı, etkinliklere katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

a3.jpg

Malazgirt Zaferi Kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Sona Erecek

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamaları, halk oyunları, mehter gösterileri, güreş müsabakaları ve okçuluk gibi etkinliklerle devam ediyor. Ahlat ve Malazgirt’te gerçekleştirilen programlar, geleneksel sporlar ve kültürel etkinliklerin yanı sıra dini merasimler ve çocuk etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Kutlamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt’te katılacağı programla son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.