Konya Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü İtfaiyecilik Dönemini Başlattı! Başvurular Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü İtfaiyecilik Dönemini Başlattı! Başvurular Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Gönüllü ol, gönülde ol" sloganıyla gönüllü itfaiyecilik dönemini başlattı. Türkiye’de itfaiye teşkilatlanmasında örnek gösterilen belediye, vatandaşların gönüllü olarak itfaiye hizmetlerine katılmasını teşvik ediyor.

2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte 31 ilçenin sorumluluğunu üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede önemli başarılara imza attı. Tarım, ulaşım, eğitim ve afet yönetimi gibi birçok alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek oldu. Özellikle itfaiye teşkilatını güçlendirerek, afetlere karşı hazırlıklı bir şehir olma yolunda önemli adımlar attı.

Gönüllü İtfaiyecilik Projesi ile Yeni Bir Dönem

Konya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatını daha da güçlendirmek amacıyla "Gönüllü ol, gönülde ol" sloganıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında, vatandaşlardan itfaiyeciliğe gönüllü olarak katılmaları bekleniyor. Gönüllü itfaiyeciler, yangın, sel, deprem gibi afetlerde profesyonel ekiplere destek olacaklar.

gonullu-itfaiyecilik.jpg

Başvurular Başladı

Konya'da yaşayan ve itfaiyeciliğe gönüllü olmak isteyen herkes, "konya.bel.tr/s/gonullu-itfaiyecilik-basvuru-formu" adresinden başvuru yapabilir. Gönüllü itfaiyeciler, gerekli eğitimleri alarak görev alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.