Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ne kadar?

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ne kadar?

Son günlerde tartışılan belediyelerin borcu meselesinde CHP'li belediyelerin borçları gündeme damgasını vurdu. Bu andan sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu sorgulanmaya başladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partisi CHP'nin emekli maaşları çıkışına "belediyeleriniz SGK borçlarını öderse emekliye zam yaparız" cevabını verdi. Bakanlıkların borçlarla ilgili gereken işlemleri başlatacağını belirten Erdoğan, "Dans ve vals" vurgusuyla da muhalefete çok sert bir şekilde yüklenmişti.

Bu andan sonra belediyelerin borcu tartışması ortaya çıktı. Listenin ilk 5 sırasını ise CHP belediyelerinin işgal etmesi de durumun vehametini ortaya koydu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklılığı ortaya çıktı.

belediyelerin-borcu.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Bakan Işıkhan, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli belediyelerinin SGK'ya en çok borcu olan belediyeler olduğunu açıkladı.

konya-sgk-borcu.jpg

KONYA'NIN BORCU NE KADAR?

Tartışmalar tüm hızıyla devam ederken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya'nın borcunu açıkladı. Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya hiç borcu olmadığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum