Konya Büyükşehir ekibi Hatay'da destan yazıyor! Tüm Türkiye gibi biz de alkışlıyoruz
Konya BB Başkanı Altay, "Yerin altında da üstünde de hedefimiz Hataylı vatandaşlarımıza bir damla daha su verelim. Emek var, plan program var, azim var, vatan-millet aşkı var... Türkiye gibi ben de alkışlıyorum. Allah razı olsun" dedi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, deprem bölgesi Hatay'da yürütülen çalışmalara işaret ederek, "Yerin altında da üstünde de hedefimiz Hataylı vatandaşlarımıza bir damla daha su verelim. Emek var, plan program var, azim var, vatan-millet aşkı var, görev bilincinden öte insani duygular var. Konya ekibimizi tüm Türkiye gibi ben de alkışlıyorum. Allah razı olsun" dedi.
Konya 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkım ve on binlerce can kaybına neden olan depremlerin ardından seferber oldu. Depremin ilk günü Hatay'a ulaşan Konya Büyükşehir ve ilçe belediyeleri şehri yeniden ayağa kaldırmak ve yaraları sarmak yoğun mesai harcıyor.
Konya ekipleri ilk günden itibaren yaraların sarılması ile ilgili ciddi çalışmalar yürütüyor. Önce arama kurtarma faaliyetleri, sonra mobil mutfak ve fırınlarla gıda ve yüzlerce tır destekle insani ihtiyaçların giderilmesinde Hatay'da önemli bir boşluğu dolduran Konya, şimdi önemli bir ihtiyaç olan iki konteyner kentin oluşturmasıyla ilgili önemli adımlar attı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ ekipleri de depremin ilk gününden bu yana şehrin alt ve üst yapısındaki aksaklıkların giderilmesi için belki de Hatay tarihinde görülmemiş bir çalışmaya imza atarak şebekeyi ıslah etti, bir yandan da tatlı su araçları ile vatandaş ve bölgedeki tüm ekiplerin temiz su ihtiyacını karşılamaya çalıştı.
Su temin ve dağıtım tesislerindeki elektrik sistemlerinde yaşanan aksamaları önceden tespit eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, arızaları hızlı bir şekilde onararak su iletimini sağladı. Ayrıca ana isale hatlarındaki olumsuzluklar, genel arızalar ve suyun şebekeye ulaşımını engelleyen aksaklıklar ekiplerin müdahaleleriyle anında çözüme kavuşturuluyor.
Elektriğe ulaşımın imkansız olduğu yerlerde fotovoltaik sistemleri devreye sokan KOSKİ ekipleri, su depolarında sağlıklı klorlama yapabilmek için de güneş enerji panellerini kullanıyor. Ayrıca deprem dolayısıyla işlevsiz hale gelen vanalar da ekipler tarafından yapılan operasyonlarla kullanılabilir hale getiriliyor.
Depremin yaralarını sarmak için Hatay’daki altyapı çalışmalarına yoğunlaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay HATSU altyapısını KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de yerli ve milli ilk Coğrafi Bilgi Sistemi olan KOSKİCBS’ye entegre etti. KOSKİCBS ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın su ve kanalizasyon şebeke hatlarını dijital ortamda takip ederek daha hızlı müdahale etme ve ilgili kurumlarla paylaşma imkanına sahip oldu.
ANTAKYA'YA SOKAK ÇEŞMELERİ
Depremin hemen ardından bölgede bulunan insanların su ihtiyaçlarını gidermek üzere ilk iş olarak şehrin şebeke kaynakları ile arıza ve aksaklıkları HATSU ekipleriyle birlikte tespit eden ve bunlara çözüm üreten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şimdi de Hatay’ın Antakya ilçesinde muhtelif yerlere Konya’daki tatlısu çeşmelerine benzeyen sokak çeşmelerinden yerleştirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yerin altında da üstünde de hedefimiz Hataylı vatandaşlarımıza bir damla daha su verelim. Emek var, plan program var, azim var, vatan-millet aşkı var, görev bilincinden öte insani duygular var. Konya ekibimizi tüm Türkiye gibi ben de alkışlıyorum. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.