Konya ikiye bölünüyor! Planınızı şimdiden yapın

Konya ikiye bölünüyor! Planınızı şimdiden yapın

Ulaşımda devrime imza atacak Konyaray Banliyö Projesi kapsamında Konya'da önemli değişiklikler devreye alınacak. Yetkililer vatandaşların şimdiden planlarını yapmalarını tavsiye ediyor.

Konya'daki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezindeki trafiği rahatlatması beklenen Konyaray Banliyö Projesi'nde yeni bir aşamaya geçildi.

Bir yandan yeni raylar döşenirken, diğer yandan altyapı tamamen yenileniyor. Bu kapsamda projede bazı köprülerin de yenilenmesi planlanıyor.

Eski Sanayi Köprüsü Yenileniyor

Konya’da 10 Mart 2025 tarihinde, İstanbul Yolu üzerinde bulunan Eski Sanayi Köprüsü tamamen yenilenecek. Konyaray Projesi'nin önemli bir ayağı olan bu çalışmanın yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

sille-yolu-ve-eski-sanayi-koprusu.jpg

Sille Köprüsü Yıkılacak mı?

Çalışmaların ilk ayağı, Meram Yeniyol başlangıcında bulunan köprüde başlamıştı. Köprünün ayakları yenilenirken, trafik aralıklarla tek yönlü verilmişti. Ancak Sille Yolu Köprüsü’nde durum farklı olabilir.

sille-yolu-koprusu-yakindan.jpg

Uzun yıllardır şehre hizmet veren bu köprünün yıkılıp yıkılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Bu nedenle Rauf Denktaş Caddesi’nin kapanıp kapanmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Demiryolu Caddesi Hâlâ Kapalı

Orta ölçekli bir cadde olmasına rağmen Konya ulaşımı için oldukça önemli olan Demiryolu Caddesi'nin çarşı istikameti, Konyaray Banliyö Projesi nedeniyle uzun süredir kapalı.

Sille Yolu ve Eski Sanayi Köprüleri’ndeki çalışmalar nedeniyle bu caddenin kapalı olması, şehir için büyük bir ulaşım dezavantajı oluşturuyor.

Alternatif Güzergâhlar Belirlendi

Hazırlanan plana göre şehir merkezine gitmek isteyen sürücüler birden fazla alternatif güzergâhı kullanabilir:

  • Beyşehir Çevreyolu Caddesi üzerinden ara arterler ve Şeker Fabrikası istikameti
  • Ankara Yolu (Eski Sanayi Köprüsü kapalı olacağından burada yoğun trafik bekleniyor)
  • Aydınlıkevler’den sola dönüşler ile Ankara Yolu, Kerkük Caddesi ve Nalçacı Caddesi bağlantıları

eski-sanayi-koprusu.jpg

Tramvay Seferlerinde Aksamalar Olabilir

Köprünün tamamen yıkılması durumunda tramvay seferlerinde aksaklıklar yaşanabilir. Bu noktada otobüsler devreye girecek.

Muhtemel planlamaya göre Aydınlıkevler veya Eski Sanayi tramvay duraklarından itibaren otobüs seferleriyle çarşı bölgesine alternatif güzergâhlardan ulaşım sağlanabilir.

sille-yolu-koprusu.jpg

Özellikle Eski Sanayi tramvay durağına bir makas sistemi kurulmasıyla tramvayların kampüs istikametine dönüşü sağlanabilir. Ancak çarşı bölgesinde tramvay seferlerinin tamamen durma ihtimali de bulunuyor.

Bu süreçte Adliye tramvay hattı seferleri ise rutin olarak devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum