Konya Valiliği'nden Diyanet İddialarına Yanıt

Konya Valiliği'nden Diyanet İddialarına Yanıt

Konya'da görev yapan müftü G.B.'nin bir kadınla uygunsuz şekilde yakalandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konya Valiliği, iddialar üzerine soruşturma başlattığını açıkladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde görev yapan müftü G.B., son haftalarda kamuoyunda tartışmalara neden olan bir olayla gündeme geldi. İddiaya göre, müftü G.B., iki hafta önce bir kadınla aracının arka koltuğunda belden yukarısı çıplak bir şekilde yakalandı. Bu olay, sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırdı.

Konya Valiliği Soruşturma Başlattı

İddialar karşısında Konya Valiliği hızlı bir şekilde harekete geçti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "20.09.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında çıkan 'Diyaneti karıştıran iddia' başlıklı haberin ardından İl Müftülüğüne gerekli soruşturmanın başlatılması talimatı verilmiştir" denildi. Valilik ayrıca, ilgili şahısların kendilerini ziyaret ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Soruşturma Titizlikle Yürütülüyor

Konya Valiliği, olaya ilişkin araştırmanın ilgili kurumlarca titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Müftü G.B. hakkındaki iddiaların doğruluğu ve olayın arka planı, soruşturmanın neticesinde ortaya çıkacak. Olay, kamuoyunda büyük merakla takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.