Konya yeni haftaya depremle başladı! Tehlikeli bir yerde

Konya yeni haftaya depremle başladı! Tehlikeli bir yerde

Konya'nın en korkulan fay hattının bulunduğu Tuzlukçu ilçesinde 2.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uzmanlar, bölgede artan deprem aktivitesine dikkat çekiyor.

Haftalar sonra ilk kez Konya'da deprem!

Haftalardır sakinliğini koruyan Konya, yeni haftaya depremle başladı. Bu seferki depremin merkez üssü, şehrin en korkulan ve aktif fay hattı olan Tuzlukçu ilçesi oldu.

2.1 büyüklüğündeki deprem, yerin 7.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremde can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

konya-deprem-01-temmuz-2024.jpg

Ancak, son zamanlarda Konya'da artan deprem aktivitesi dikkat çekiyor. 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede stres birikmesi ve fay hatlarında hareketlilik olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, Konya'da yaşayan vatandaşları depreme karşı hazırlıklı olmaya ve binalarının sağlamlığını kontrol ettirmeye çağırıyor. Özellikle Tuzlukçu ilçesinde yaşayanlar, olası bir depreme karşı daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler