Konya'da 2025 tarımsal destek kayıtları başladı

Konya'da 2025 tarımsal destek kayıtları başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 31 ilçede çiftçilere yönelik 2025 yılı fidan ve fide destek başvurularını almaya başladı. %50 ve %85 hibe destekleri sunulacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 2025 yılı için tarımsal destekleme başvurularının başladığını duyurdu. Başkan Altay, “Kırsaldaki vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak için tarımsal desteklemelerimizi artırarak sürdürüyoruz” dedi. Çiftçilerin gelirini artırmak amacıyla, 2025 yılı için yüzde 50 hibe destekli ve yüzde 85 hibe destekli bitkilerden yararlanabileceklerini belirtti.

Desteklenecek Bitkiler ve Hibe Oranları

Başkan Altay, “2025 yılı için çiftçilerimize elma, asma, şeftali, kiraz, ceviz, badem, aronya, ahududu, böğürtlen gibi bitkilerde yüzde 50 hibe desteği sunuyoruz. Ayrıca, az su tüketen bitkilerden nohut, Macar fiği, aspir, korunga için de yüzde 50 hibe desteği veriyoruz. Tıbbi aromatik bitkilerde ise kekik, adaçayı ve sumak için yüzde 85 hibe desteği sağlıyoruz. Pilot bölgelerde Antep fıstığı ve kestane fidanı desteklemesi yapılmaktadır” dedi.

Başvuruların Son Tarihi ve Online Müracaat İmkanları

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm çiftçilerin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuru yapabileceğini belirten Başkan Altay, “Başvurular, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe belediyelerine ve mahalle muhtarlarına dilekçe ile teslim edilebilir. Ayrıca, online olarak da başvuru yapılabiliyor. Online başvuru ve ayrıntılı bilgilere www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabilir” şeklinde konuştu.

Konya'da 2025 tarımsal destek kayıtları başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler