Konya'da baharın müjdecisi kenger zamanı!
Konya'nın Kulu ilçesinde baharın gelişiyle birlikte açık arazilerde kendiliğinden yetişen kenger bitkisini toplama zamanı başladı. Yağışlı geçen kışın ardından bu yıl bol görülen kengerin turşusu, salatası, yemeği ve sakızı da yapılıyor
Konya'da bol yağışlı geçen kış mevsiminin ardından baharın müjdeci bitkilerinden kenger de bol miktarda görüldü. Kulu'da vatandaşlar baharın gelişiyle birçok yemekte kullanılan ve turşusu sevilen kenger bitkisini toplamaya başladı.
KENGERİN TURŞUSU, SALATASI, YEMEĞİ VE SAKIZI YAPILIYOR
Genellikle Kulu'nun kıraç bölgelerinde, mevsimin yağışlı olduğu yıllarda yetişen kenger bitkisi vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı. Turşusu, salatası, yemeğiyle çok sevilen ve sakızının da yapıldığı kenger, bu yıl kış mevsiminin bol yağışlı geçmesiyle kıraç alanlarda sıkça görülmeye başlandı. Kengerin lezzeti ile turşusunu çok sevenler kengeri kaçırmamak için baharın gelmesini bekliyor ve toplamaya başlıyor.
BÖLGE HALKI ÇOK SEVİYOR
Kulu'nun Kepez mevkisine kenger toplamak için gelen Ömer Teke, her yıl kenger toplayıp turşusunu kurarak yaz boyu yediklerini belirterek, tazeyken yemeğini ve salatasını yaptıklarını, yufka ekmekle dürüm yapıldığında da çok lezzetli olduğunu, çevre mahalleliler tarafından çok sevildiğini söyledi.
Kaynak: